Actueel, Nieuws

Finales America’s Cup: mis ze niet!

12:31

16/06/2017 - Bermuda (BDA) - 35th America's Cup Bermuda 2017 - 35th America's Cup Match Presented by Louis Vuitton

De strijd om de America’s Cup barst los! Het lijkt een herhaling van vier jaar geleden, toen dezelfde teams in de finale stonden. Verdediger Oracle Team USA en Emirates Team New Zealand. De Amerikanen wonnen de wedstrijdserie na een spectaculaire come-back. De finales worden hoe dan ook spannend. Twee topteams die bereid zijn alles te geven voor de winst. Wie heeft de beste kaarten?

Jimmy Spithill, schipper van Oracle Team USA: “We verwachten dat Peter Burling (schipper van Emirates Team New Zealand red.) hard in de aanval gaat en we dicht op elkaar zullen zitten. Er is een reden dat deze twee teams in de finale staan. Het wordt echt close racing, zowel wij als Burlings team zitten op de top van ons niveau en we gaan beide maximaal voor de winst.”

Revanche

De ‘Defender’ – (c) Ricardo Pinto

De onverwachte comeback en de daaropvolgende overwinning van het Amerikaanse team hakte er goed in in vier jaar geleden. Volgens schipper Burling speelt dat nu geen belangrijke rol meer. “We gaan nu een compleet nieuwe finale in en zijn ontzettend ver gegaan om hier te komen. Het zijn ook geen makkelijke weken geweest met het kapseizen als dieptepunt. Maar we zijn klaar voor deze finale en, zoals Jimmy ook aangeeft, we gaan alles geven. Het wordt heel spannend.”

 

Start

De ‘Challenger’ – (c) Ricardo Pinto

De eerste wedstrijden van de finale vinden plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni. De eerste wedstrijden beginnen iedere dag om 19.00 uur. De volgende rondes zijn op zaterdag 24 en zondag 25 juni op dezelfde tijd. Volg de wedstrijden via www.americascup.com en de officiële America’s Cup-social mediakanalen.

Wanneer kijken?
– Zaterdag 17 juni vanaf 19.00 uur: Race 1 en 2
– Zondag 18 juni vanaf 19.00 uur: Race 3 en 4
– Zaterdag 24 juni vanaf 19.00 uur: Race 5 en 6
– Zondag 25 juni vanaf 19.00 uur: Race 7

Mocht de strijd onbeslist blijven of er om een andere reden meer races nodig zijn, dan worden die gevaren op:
– Zondag 25 juni na race 7, die start om 19.00 uur: Race 8
– Maandag 26 juni (tijd nader te bepalen): Race 9 en 10
– Dinsdag 27 juni (tijd nader te bepalen): Race 11 en 12
– Woensdag 28 juni (tijd nader te bepalen): Race 13 en 14

App & TV
In Nederland is de America’s Cup te volgen via FOX-Sports en via de America’s Cup applicatie voor de tablet en smartphone. In die applicatie kun je live beelden streamen vanaf de boten en kun je een 3D-weergave krijgen van de race.

 

Tags: , , Last modified: 20 oktober 2017
Sluiten