Actueel

Film over de Volvo Ocean Race in de maak

18:24

Hans Horrevoets.

Nog meer filmnieuws: regisseur Steven de Jong gaat een film maken over de Volvo Ocean Race. Overboord zal gedeeltelijk gebaseerd worden op het levensverhaal van Hans Horrevoets. De is bedoeling dat de film in 2020 in de Nederlandse bioscopen zal draaien. Het is nog niet bekend welke acteurs er in Overboord zullen spelen.

Twaalf jaar terug gaat het aan boord van de ABN AMRO 2 helemaal mis gedurende de Volvo Ocean Race. Horrevoets slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord en overlijdt. Andere Tijden Sport zond begin dit jaar een reconstructie uit van de fatale reis. Binnenkort verschijnt er dus ook een film op het witte doek die gedeeltelijk gaat over Horrevoets’ tragische ongeluk.

Regisseur Steven de Jong. (c) Mischa Schoemaker.

Over de makers

Filmmaker De Jong wist eerder successen te behalen met De Scheepsjongens van Bontekoe, Snuf de Hond en De Hel van ’63. De Nederlandse regisseur maakt de film in samenwerking met Anton van de Koppel. Van de Koppel is een editor en journalist die voor Veronica de Volvo Ocean Race verslaat. Het tweetal werkte eerder samen aan de serie De Kameleon.

Lees ook over de film over Donald Crowhurst: The Mercy: Wegkwijnen op de oceaan

Tags: , Last modified: 9 juli 2018
Sluiten