Actueel

EK Optimist zeilen: talenten van de toekomst gaan strijd met elkaar aan

16:15

Het Europees Kampioenschap Optimist zeilen is in volle gang. Het EK wordt gehouden over vijf officiële vaardagen voor de zeilklasse Optimist. Maar liefst 263 topzeilers, afkomstig uit 44 verschillende landen, betreden sinds maandag het strijdveld voor de kust van Scheveningen.

Van 25 juni t/m zaterdag 30 juni zeilen de deelnemers hun wedstrijdreeks op de Noordzee. Voorafgaand aan de wedstrijddagen zijn trainingsdagen georganiseerd als voorbereiding op het EK. Elk land wordt vertegenwoordigd door een vastgesteld aantal zeilers. Nederland mag als organiserend land maar liefst veertien deelnemers afvaardigen.

Kom kijken

Het evenement is een officieel “Side Event” van de legendarische zeilrace rond de wereld, de Volvo Ocean Race. Het talent van de toekomst én de grootste zeilhelden van nu komen samen.

Ben je van plan een bezoek te brengen aan de Race Village? Kom dan gezellig langs bij het Topzeilcentrum. Je kunt de EK-wedstrijden bekijken vanaf het strand en zo de nieuwe generatie zeilers aan het varen zien.

Bekijk via deze link meer informatie en klik hier voor de resultaten.

 

Omslagfoto: Riemer Witteveen

Tags: , Last modified: 29 juni 2018
Sluiten