Actueel

Branche positief over komend watersportseizoen

12:03

Auf der boot DŸsseldorf findet man in den Messehallen 14 bis 17 alles rund um den Segelsport - Yachtpremieren, Mitmachaktionen und verschiedenste weitere Angebote. ãEin Blick in die Hallen lŠsst das Herz eines jeden Seglers hšher schlagen. Wir erwarten zahlreiche Bootspremieren, auch im Bereich der gro§en 60 bis 70 Fu§ Segelyachten. Die Hallen sind absolut vollgepacktÒ kŸndigt boot Director Petros Michelidakis an und ergŠnzt ãim Bereich der Mehrrumpfboote verzeichnen wir gerade ein deutliches Wachstum. Ausgehend von einem wahren Boom fŸr den Segelsport, ist auch das Interesse an Multihull-Modellen sprunghaft gestiegen.Ò

Bijna 250.000 watersportliefhebbers, afkomstig uit meer dan 100 landen, brachten een bezoek aan boot Düsseldorf 2019. Naast Duitsland, kwamen de meeste bezoekers uit Nederland, België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Italië. Vooral de boten langer dan 12 meter, de wendbare, kleinere zeil- en motorboten én multihulls waren in trek.

Dit jaar vierde de botenbeurs het 50-jarig bestaan. De beurs heeft een nieuw record gevestigd: het beursoppervlakte bedroeg maar liefst 220.000 m². Hierop lieten bijna 2000 exposanten, die uit 73 verschillende landen kwamen, een deel van het assortiment  zien. De standhouders mochten bijna 250.000 bezoekers verwelkomen. In 2018 lag dit getal rond de 247.000 bezoekers.

Geslaagde editie

Volgens de organisatie kan iedereen tevreden terugkijken op deze jubileumeditie. De sfeer en de stemming die er heersten, waren uniek volgens Werner Matthias Dornscheidt, CEO van Messe Düsseldorf. De bezoekers waren blij en de exposanten voldaan.

Over groot gesproken… (c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Lang, klein & wendbaar en dubbele rompen

Jürgen Tracht, directeur van de Duitse watersportindustrie en een community-expert, is heel positief: “De branche is buitengewoon optimistisch over het komende watersportseizoen.” Tracht vertelt dat er een trend is naar niet alleen grotere boten van meer dan 12 meter lang, maar dat ook de wendbare, kleinere zeil- en motorboten veel interesse wekten. Tevens benoemt hij dat er ook een grote vraag is naar multihulls.

De wereld van het charteren wordt ook steeds populairder. Niet alleen de mensen die wellicht een chartervakantie willen boeken konden op de beurs hun hart ophalen, maar ook de de charter verhuurbedrijven. Zij konden negen dagen lang goed bekijken waar op de markt precies vraag naar is.

boot Düsseldorf 2020

Je kunt alvast in je agenda zetten dat boot Düsseldorf 2020 plaatsvindt van 18 tot 26 januari. Grappig om te weten is dat in december 2020 Big Willi, het sterkste lid van het beursteam, zijn 40ste verjaardag viert. Deze scheepskraan takelt al bijna vier decennia lang de boten uit en in het water.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Omslagfoto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Tags: , Last modified: 3 februari 2019
Sluiten