Actueel

Boten kopen en verkopen via Bootlijst

07:29

De gebruikte botenmarkt is een kopersmarkt. Al jaren. Tussen 2011 en 2014 zijn de prijzen van gebruikte boten door de slechte economische omstandigheden gemiddeld met zo’n 35 procent gedaald. Gelukkig is deze prijsdaling inmiddels wat afgevlakt en zit de verkoop van gebruikte plezierjachten gestaag weer in de lift.

De ontwikkelingen in de markt hebben de watersporter en daarmee de branche de afgelopen jaren aan het denken gezet. Zo heeft een aantal jachtmakelaars zijn activiteiten moeten staken, zijn er nieuwe alternatieven voor (ver)koop gestart en zijn er interessante ontwikkelingen op het gebied van online advertentiekanalen.

Bootlijst.nl

Een nieuw initiatief waar Zeilen zich onder andere ook bij heeft aangesloten is Bootlijst.nl.  Dit is de enige website waarop een verkoper op basis van een grote database van actuele vraagprijzen van de verschillende merken en modellen een overzicht kan krijgen van de vraagprijzen door de (bouw)jaren heen. Dit geeft inzicht in de prijsontwikkeling van een bepaald jacht, maar daarnaast wordt er ook een indicatie gegeven van de vraagprijs. Dit helpt u uw boot reëel te positioneren en zo te starten met een goede vraagprijs.

Na de prijscheck wordt u een overzicht geboden van jachtmakelaars in de buurt van uw boot. Het unieke aan bootlijst is dat het de enige site is waar u een online vergelijking wordt geboden van de dienstverlening van iedere jachtmakelaar en de voorwaarden. U kunt dus een jachtmakelaar kiezen die past bij uw specifieke wensen. Wanneer u een jachtmakelaar hebt gekozen, wordt uw advertentie direct onder de account van de jachtmakelaar op Bootlijst.nl geplaatst, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht, mits de makelaar een account op Bootlijst.nl heeft natuurlijk. Pas bij verkoop van de boot door de jachtmakelaar moet de gebruikelijke courtage worden betaald.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf adverteren op Bootlijst voor 12,50 euro per maand, vergelijkbaar met prijzen op andere gebruiktebotenwebsites.

Bootlijst.nl

 

 

Last modified: 13 mei 2015
Sluiten