Actueel

boot Düsseldorf: interessant voor de nieuwe én oude zeerot

15:09

Die stabile wirtschaftliche Lage in der Wassersportwirtschaft hält an. 81% der im Rahmen der BVWW-Konjunkturumfrage zur Jahresmitte befragten Unternehmen beurteilen die Geschäftslage gleich gut oder besser als im vorangegangenen Jahr. Das sind rund 6 Prozent weniger als im Vorjahr.

Van 19 t/m 27 januari staat gebouwencomplex Messe Düsseldorf volledig in het teken van boten en alles wat daarmee te maken heeft. Nieuwe modellen, innovaties, vakanties en 360° watersportervaring worden vertegenwoordigd op boot Düsseldorf 2019. En nog veel meer! Ga jij ook ‘s werelds grootste indoor bootshow bezoeken?

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Zeilen, zeilen, zeilen

Meer dan 360 fabrikanten van zeilboten (als multihulls, dagzeilboten en zwaardboten) presenteren hun producten bij boot Düsseldorf. De hallen 14 t/m 17 zijn opnieuw omgetoverd tot een heel groot Sailing Center. Onder andere Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Hallberg Rassy, Dufour en X Yachts zullen een deel van de vloot aan de bezoekers laten zien. Ook zullen er weer meerdere boten voor de eerste keer aan het publiek worden geshowd.

In het midden van hal 14 staat een waterbassin van 25 bij 10 meter klaar om toekomstige zeilers kennis te laten maken met de watersport. Windmachines zorgen voor de juiste bries om bezoekers over het binnenzwembad te laten zeilen.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Tech Zone & eSailing

In hal 15 vind je de Tech Zone & eSailing. Hier komen alle kwesties met betrekking tot nieuwe technologieën en innovaties rondom het zeilen aan bod. Wat is het verschil tussen een conventioneel zeil en een vleugelzeil? Hoe kan een 44 voet catamaran net op het uiteinde van twee foils varen? Deze vragen en meer worden in de Tech Zone besproken. Korte video’s, futuristische tentoonstellingen en een speciaal gebied voor eSailing nodigen bezoekers uit om innovaties te ervaren, te testen en te bespreken. Begin hier aan je virtuele zeilavonturen waar je samen met een professionele zeiler over de golftoppen kunt racen.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Hoe vind je een geschikte charterboot?

Op zoek naar de ideale boot voor je volgende chartervakantie? Dan ben je bij boot Düsseldorf aan het juiste adres. Hier vind je namelijk inspiratie en informatie over fascinerende reisbestemmingen. Welke plek is het meest geschikt? Zo worden Griekenland en de Seychellen steeds populairder. En hoe vind je een geschikte charterboot? Je kunt advies op maat krijgen van ervaren (reis)experts. In hal 13 & 14 kun je met al je vragen terecht.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Zo behoud je de waarde van je boot

In de hallen 10, 11 en 12 presenteren zo’n 350 exposanten, afkomstig van over de hele wereld, alles wat nodig én mogelijk is om je boot te vernieuwen of comfortabel uit te rusten. Van de demonstraties in het Refit Center en in persoonlijke gesprekken met de experts, kun je genoeg informatie en nieuwe ideeën op doen. ‘Hoe behoud ik de waarde van mijn boot?’ is een belangrijke vraag voor iedere booteigenaar. In het Refit Center in hal 11 zijn er instructies en workshops van professionals op het gebied van bootbouw en onderhoud.

‘En de winnaar is…’

Ook dit jaar is er weer een Boot van het Jaar-verkiezing. Negentien boten in vijf categorieën hebben de kans om de begeerde ‘European Yacht of the Year Award’ binnen te slepen. Op de eerste avond, tijdens Flagship Night, zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De jury neemt zeilprestaties, comfort, constructiekwaliteit, prijs-prestatieverhouding, design en unieke technische kenmerken mee in het eindoordeel. Family-Cruiser, Performance-Cruiser, Luxury-Cruiser, Multihulls en Special Yachts zijn de klassen waarin de prijzen worden uitgereikt. Klik hier om te zien welke boten er in welke categorie zijn genomineerd.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

ocean tribute Award

De botenbeurs ondersteunt al vele jaren internationale projecten en activiteiten op het gebied van oceaanbescherming. boot Düsseldorf heeft een succesvolle en bekende ambassadeur in de Britse zeiler en oceaanactiviste Emily Penn. Sinds 2017 heeft de beurs een stand die de naam “love your ocean” draagt. Dit is de plek waar  oceaanbeschermingsactiviteiten en -ideeën worden gepresenteerd. In datzelfde jaar werd ook de onderscheiding ocean tribute Award gelanceerd. Deze werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de start van de beurs in 2018. De prijswinnaars in dat jaar waren het Green Boats-project, The Ocean Foundation en het logistieke (Nederlandse) bedrijf Fairtransport. De winnaars van dit jaar worden op 21 januari bekendgemaakt.

(c) Messe Düsseldorf/ctillmann

Andere hallen en activiteiten

Verder vind je op de beurs nog de volgende hallen: Motorboating, Superyacht Show, Dive Center, Beach World, Sportfishing Center en World of Paddling.

Daarnaast is er een nieuw, centraal aanspreekpunt voor alle beginners in de watersport in hal 14, de ‘Starter World’. Met een virtual reality-bril en een stuur en throttles in je handen, kun je je eerste tocht over de Rijn naar het beursterrein van Düsseldorf simuleren. En op meerdere plekken op de beurs kun je je in een andere wereld wanen door de 360°-apparatuur die de ultieme watersportervaring nabootsen. Zo kun je onder andere alvast de boot ‘ervaren’ die je wellicht wilt huren voor je chartervakantie…

Klik hier om je beursbezoek voor te bereiden. En bekijk via deze link de beursplattegrond.

Lees ook: 50 jaar boot Düsseldorf: van bootje tot superjacht

Omslagfoto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Tags: , , Last modified: 17 januari 2019
Sluiten