Actueel

Biertje drinken met Dan en Kika van Sailing Uma

20:00

Wat een leuk stel! Gastvrij, gezellig en, vooropgesteld, zeilers in hart en nieren. Op voorhand dacht ik nog: “Zouden ze in het echte leven net zo sympathiek zijn, als in hun vlogs?” Aangekomen op de haven van Durgerdam was het direct een warm welkom. En aan boord kregen we het laatste bier wat in de koeling stond aangeboden.

Klussen

Aan boord van Uma is altijd wel iets te klussen. Bemanning Dan en Kika vertragen hun reis iets, en nemen de tijd om gedurende deze coronacrisis in Nederland een aantal klussen gedaan te krijgen. Een vriend aan de Durgerdammerdijk leent hun zijn adres om verschillende onderdelen en pakketjes te laten bezorgen. De kluslijst bestaat uit: vallen checken, ankerlier vervangen, aanpassingen aan natte cel doen en de boot klaarmaken voor de komende reis naar het Noorden.

Reisplanning

Het stel is van plan om vanuit Nederland via Orkneys, Shetlands en Faeröer richting IJsland te varen. Terug zullen ze langs de Noorse kust zuidwaarts zeilen. Een reis waar ze een paar maanden voor uittrekken. Welke kant ze vervolgens opgaan, is nog niet duidelijk. Het plan om het noorden van Europa te ontdekken staat nu eerst op de agenda.

Boat tour

Lees ook: Sailing Uma: Beroemde zeilvloggers maken video in Amsterdam

Omslag: Sailing Uma

Tags: , , , , , Last modified: 2 juli 2020
Sluiten