Reisverhalen

Wonen op een zeilboot in Zweden

Ed woont op zijn zeilboot in Stockholm

09:11

wonen op het water

Wonen op het water kan een oplossing zijn voor de huidige woningnood in Nederland. Er zijn honderden Nederlanders die wonen op een boot in zowel binnen- als buitenland. Niet iedereen doet dat omdat de nood hoog is. Velen van hen kiezen bewust fulltime voor het bootleven. Zij houden van de natuur, vrijheid en de rust van het water. Komende weken deelt Zeilen wat inspirerende verhalen van deze interessante waterbewoners.

Arnoud van TinyDocu maakt korte video verslagen waarin hij met name op zoek gaat naar alternatieven voor de oververhitte woningmarkt. In deze aflevering doet hij verslag van Ed die woont op zijn zeilboot in Zweden. Ed leeft naar volle tevredenheid een nomadenleven bij de eilanden van Stockholm.

“Het is zo’n waanzinnig mooi vaargebied. Eigenlijk overal waar je kijkt zie je mooie plekjes waar je best wel beschut kan liggen. Het dwingt mij om me veel subtieler op te stellen in de natuur.”

Om zich voor te bereiden op de winter, verzamelt Ed hout uit een nabijgelegen bos bij de ‘Pipi Langkous Villa’ van een vriendin. Deze aflevering staat in het teken van Eds unieke nomadische levensstijl. Hij waardeert het avontuurlijke aspect van reizen en wonen op zijn boot, waarbij hij niet gebonden is aan een specifieke locatie. Momenteel overweegt Ed zijn composttoilet te vervangen en onderzoekt hij de beschikbare opties.

Kijk je mee?

Tags: , , Last modified: 13 december 2023
Sluiten