Actueel

Allianz nieuwe partner van Watersportverbond

17:18

Het watersportverbond heeft een nieuwe partner: Allianz Benelux. Dat werd woensdag 27 januari tijdens een digitale persconferentie bekendgemaakt. De overeenkomst met één van de grootste verzekeraars ter wereld gaat in voor acht jaar. Allianz ondersteunt hiermee het Watersportverbond in haar missie Nederlanders veilig, succesvol en met plezier het water op te laten gaan.

Olympische & Paralympische Spelen

Daarnaast is Allianz ook hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK 2022 en het WK Zeilen 2023 in Den Haag, en de jaarlijkse Medemblik Regatta, die vanaf nu door zal gaan onder de naam Allianz Regatta. De evenementen zijn ook de reden dat TIG Sports partner is in de overeenkomst. Voor Allianz is de brede samenwerking in de watersport een aanvulling op het wereldwijde partnership met de Olympische en Paralympische Spelen voor de periode 2021-2028. Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006.

Jarenlang was Delta Lloyd de grote sponsor van het Watersportverbond, maar daar kwam in 2016 een einde aan. Met het nieuwe partnership willen het Watersportverbond en Allianz verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland. De Nederlandse topzeilers, nu Team Allianz, domineren al enkele jaren de wereldtop. De focus ligt echter niet enkel op het topzeilen en de ondersteuning van de kern- en talentenploegen, maar ook op de breedte watersport.

The Future is Water

(c) Menno Ridderhof

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: “Dankzij het partnership met Allianz kunnen wij  verder bouwen aan de toekomst van de Watersport. Dat houdt in zorgen voor een groei van de populariteit van onze sport onder jongeren door middel van evenementen als de Allianz Regatta en de WK’s in 2022 en 2023, groei van instroom van nieuwe en jonge watersporters met bijvoorbeeld Optimist on Tour. Samen met Allianz willen wij invulling geven aan het motto van het partnership ‘The Future is Water’ met topsport, breedtesport, evenementen, educatie, duurzaamheid en innovatie als belangrijke thema’s.”

Wedstrijdlicentie

Helaas heeft het nieuwe partnership met Allianz geen invloed op de prijs van wedstrijdlicenties, die de laatste tijd flink duurder zijn geworden. Het verbond ziet in het nieuwe partnership vooral de mogelijkheid om in brede zin de watersport te promoten. Dat het het Watersportverbond is gelukt om weer een belangrijke hoofdsponsor te vinden, is in coronatijd wel zeker een bijzondere prestatie te noemen.

Omslagfoto: het Watersportverbond

Tags: , , , , Last modified: 4 februari 2021
Sluiten