Actueel

7 avonturen in de Carieb

08:30

In plaats van rechtdoor te zeilen langs de Oost-Caraïbische eilanden, slaat Max van Keulen na zijn Atlantische oversteek linksaf. Op zoek naar avontuur – en dat is gelukt. “Ze vragen me net of Beyoncé en Jay-Z hun videoclip op mijn boot mogen opnemen. Is dit echt?”

Elk jaar weer verlaat een groep Nederlandse zeilers hun vertrouwde vaargebied voor een rondje Atlantic. Door de winter in Europa en het orkaanseizoen in de Caraïben zijn deze vertrekkers aan een strak tijdsschema gebonden: na  de Atlantische oversteek ben je dan rond januari in Suriname, ga je al eilandhoppend richting Sint-Maarten, om vervolgens eind mei weer terug over te steken, op weg naar huis, met een tussenstop op de Azoren.

Linksaf

Om te voorkomen dat ik bijna een jaar lang in colonne zeil, besluit ik het anders aan te pakken. Dus waar de meeste boten na Suriname rechtdoor gaan, langs de hele trits Oost-Caraibische eilanden, ga ik linksaf. Niet alleen omdat deze eilanden in mijn ogen iets te veel op elkaar lijken, ook omdat er het afgelopen jaar een enorme orkaan over een groot deel van deze route is getrokken: Dominica, de Britse Maagdeneilanden en Sint-Maarten zijn bijna helemaal verwoest. Bovendien ben ik niet vies van wat avontuur.

Zeilen 08/2018

Benieuwd naar de bijzondere avonturen die Max van Keulen heeft meegemaakt? Die lees je in Zeilen 08/2018! Koop het nummer hier online of in de winkel.

Omslagfoto: Max van Keulen
Tekst: Max van Keulen

Tags: , , Last modified: 20 augustus 2018
Sluiten