Aan boord

Starters wonen op schip in Rotterdam Centrum

Altijd vakantie, of toch niet?

12:47

Wonen op het water kan een oplossing zijn voor de huidige woningnood in Nederland. Er zijn honderden Nederlanders die wonen op een boot in zowel binnen- als buitenland. Niet iedereen doet dat omdat de nood hoog is. Velen van hen kiezen bewust fulltime voor het bootleven. Zij houden van de natuur, vrijheid en de rust van het water. Komende weken delen wij wat inspirerende verhalen van deze interessante waterbewoners.

Arnoud van TinyDocu maakt korte videoverslagen waarin hij met name op zoek gaat naar alternatieven voor de oververhitte woningmarkt. In deze aflevering doet hij verslag van twee starters die wonen op hun platbodem Actief in Rotterdam.

“Je leeft heel erg met de seizoenen mee. Het is eigenlijk gewoon een slecht geïsoleerd huis. In de winter is het kouder en in de zomer is het warmer en dan leef je ook veel buiten.”

Bekijk hieronder de video van deze starters. Wil je meer afleveringen zien van wonen op het water? Bekijk dan ook de video van Wietze en Janneke die wonen op hun zeilboot in Lelystad. Of de video van Ed, die woont op zijn zeilboot in Stockholm.

Veel kijkplezier.

Tags: , Last modified: 28 december 2023
Sluiten