Boten

Zeilen boot van het Jaar 2017: Sunbeam 22.1

14:32

De Sunbeam 22.1 is uitgeroepen tot Zeilen Boot van het Jaar 2017. De wimpel en bijbehorende oorkonde zijn donderdagmiddag 31 augustus op de HISWA te water feestelijk uitgereikt aan Remco Sol, vertegenwoordiger van het Oostenrijkse Sunbeam Yachts in Nederland.

Bereikbaar, maximaal zeilplezier
De uitreiking werd gedaan door hoofdredacteur Ben Rutte en testredacteur Marinus van Sijdenborgh. De conclusie: “De Sunbeam 22.1 is een uitstekend uitgewerkt concept, waarin de eigenaar bij voorbaat wordt ‘ontzorgt’ en maximaal kan genieten van zijn of haar boot. Gemakkelijk te zeilen, maar toch uitdagend als het gewenst is. Voorzien van alle basisfaciliteiten voor een toervakantie en uitgerust met zeer praktische oplossingen om het verblijf aan boord (al dan niet zeilend) aangenamer te maken. Eenvoudig trailerbaar en gemakkelijk op te tuigen, waardoor de actieradius slechts wordt beperkt door de auto die boot en trailer moet trekken. Een alleskunner voor maximaal zeilplezier. De Sunbeam 22.1 verdient daarvoor de titel Zeilen Boot van het Jaar 2017.”

Verdienste
De titel komt geheel voor het verdienste van het Oostenrijkse familiebedrijf Sunbeam Yachts. “Complimenten gaan uit naar Gerhard en Manfred Schöchl en hun werknemers voor het bereikbaar maken van goede kwaliteit en maximaal zeilplezier, voor het bouwen van een degelijke, snelle en trailerbare boot, die beginnende en gevorderde zeilers, en ook toer- en wedstrijdzeilers faciliteert.”

Jaarlijkse uitreiking
De titel Zeilen Boot van het Jaar wordt ieder jaar toegekend aan een van de door de redactie van Zeilen geteste boten. Iedere boot in de testvloot is automatisch genomineerd. Concept, originaliteit, vernieuwing, ontwerp en het uiteindelijke resultaat zijn bepalend voor de uitkomst van de verkiezing. De Zeilen Boot van het Jaar wordt verkozen door de redactie en het testteam van Zeilen.

In de voorgaande jaren werden onder andere de Bente 24, de Pointer 25 en de Beneteau Oceanis 38

Je kunt de vaartest van de Sunbeam 22.1 teruglezen in Zeilen 06/2017. De video van de vaartest zie je hier. Het volledige resultaat van de verkiezing kun je lezen in Zeilen 10/2017, die eind september in de winkel ligt. Of op de mat.

Foto’s Rob Bonte

Tags: Last modified: 28 april 2021
Sluiten