Boten

Saffier Se 37 Lounge: Zeilen Boot van het Jaar 2018

08:30

De Saffier Se 37 Lounge is verkozen tot Zeilen Boot van het Jaar 2018. Het afgelopen jaar testte de redactie weer een flink aantal boten en de jury verkoos de Saffier uit veertien genomineerden.

Naar een hoger niveau

De Saffierwerf timmerde de afgelopen jaren keihard aan de weg. Zowel de boten als de werf steeg langzaam naar een hoger niveau. Met het concept van de Saffier Se 33 kregen we een voorproefje van de de 37, die nu het vlaggenschip is van de vloot. De Saffier Se 37 Lounge tilt het dagzeilprincipe naar een hoger niveau. Het concept van de boot is glashelder en het ontwerp is zeer praktisch. Het resultaat is een stijlvolle en krachtige boot, die stabiel en veilig is en zowel comfort als prestatie levert. Voor een zeer sterk concept en de sublieme uitvoering daarvan, voor superieure constructie, degelijke bouw en innovatieve oplossingen verdient de Saffier Se 37 Lounge de titel Zeilen Boot van het Jaar 2018.

Dennis (l) en Dean Hennevanger. (c) Riemer Witteveen

“Mooi dat het concept wordt begrepen”

De Saffiers worden gebouwd in IJmuiden onder leiding van de broers Dennis en Dean Hennevanger, die de werf ooit overnamen van hun vader. Dean Hennevanger: “We vinden het fantastisch dat ons werk en ook de energie die we erin steken op de werf wordt gewaardeerd.” Dennis Hennevanger belt ons terug vanaf de Bahama’s, waar hij net een 33-voeter persoonlijk heeft afgeleverd: “Het is mooi dat het concept wordt begrepen met alle energie die we erin hebben gestoken en dat jullie dat ook zien. We proberen elke keer iets nieuws te doen en iets bijzonders te maken. Dank je wel!”

Verkiezing

De Zeilen Boot van het Jaar wordt ieder jaar gekozen uit de nieuwe boten die de redactie en het testteam het seizoen ervoor hebben gevaren. Bij de verkiezing spelen concept en realisatie daarvan een grote rol. We maakten de genomineerden bekend in het decembernummer van dit jaar. De uitreiking van de oorkonde vindt plaats op Boot Düsseldorf 2019.

Vaartest

Je leest de vaartest van de Saffier Se 37 Lounge in het oktobernummer van 2018, dat je los kunt bestellen in de Zeilen Shop. De vaartest van de boot is ook digitaal los verkrijgbaar.

Specificaties Saffier Se 37 Lounge

  • LxBxD:  12 x 3,45 x 2,10 m
  • Lengte waterlijn: 10 m
  • Waterverplaatsing: 4,8 m3
  • Zeiloppervlak: 68 m2
  • Prijs vanaf: 257.125 euro
  • Standaardluxeprijs: 288.742 euro

Beeld (c) Laurens Morel

Tags: , Last modified: 28 april 2021
Sluiten