Boten

Oceanis 30.1: Een kleine grote boot

13:44

De Oceanis-reeks van Bénéteau bestaat uit echte toerboten. De nieuwe Oceanis 30.1 is geen uitzondering en het Finot-Conq-ontwerp zet de nieuwe trend voort die begon bij de Oceanis 51.1: een brede boot met harde kimmen en dubbele roeren.

Formaat

Nieuwe, moderne boten van rond de 30 voet zien we niet zo veel meer. Dat Bénéteau nu in die niche stapt is op z’n zachtst gezegd bijzonder. De reeks met kleinere boten, First,  werd nog niet zo lang geleden nieuw leven ingeblazen door de acquisitie van Seascape. De Oceanis 30.1 is de schakel tussen de kleinere First 27 en de Oceanis 35.1. Een relatief kleine boot, met de belofte van de luxe en ruimte van een Oceanis. De grote ramen in de romp zijn gewaagd voor dit formaat, maar bieden binnen een mooi panorama en veel licht.

Binnenwater en zee

Bénéteau belooft een Categorie B-zeilboot die geschikt is voor kleiner water en voor open zee. De verschillende kielconfiguraties maken het voor de zeiler mogelijk om een kiel te kiezen die bij het vaargebied en wensen past. Zo is er de mogelijkheid voor een vaste kiel, diep en ondiep, en zijn er twee soorten klapkielen mogelijk. Ook kan er gekozen worden tussen twee stuurwielen of een enkele helmstok.

Onthulling op Boot Düsseldorf

De nieuwe Oceanis-telg is al over anderhalve week op Boot Düsseldorf te bewonderen. Voor de thuisblijvers zal Zeilen een kijkje nemen en daarvan verslag doen. Een adviesprijs noemt Bénéteau nog niet, maar dat zal op de beurs in Duitsland waarschijnlijk wel duidelijk worden. We kijken er naar uit om met de boot het water op te gaan voor een uitvoerige test.

Beeld: Bénéteau/Finot-Conq

 

 

Tags: , Last modified: 16 maart 2021
Sluiten