Boten

Bill Gates heeft concept van waterstofjacht helemaal niet gekocht

18:03

Diverse (internationale) media hebben de afgelopen dagen geschreven dat Bill Gates het concept van superjacht Aqua, dat door waterstof wordt aangedreven, heeft gekocht. De ontwerper hiervan, het Nederlandse Sinot Yacht Architecture & Design, schrijft op de eigen site dat deze informatie incorrect is. Op geen enkele wijze is het futuristische waterstofjacht Aqua gelinkt aan het ‘boegbeeld’ en de medeoprichter van Microsoft.

Aqua, een schip van 112,3 meter lang, is een concept dat in ontwikkeling is en zou nog helemaal geen koper hebben. Hoe het bovenstaande nieuws de wereld is in geslingerd,  is een raadsel volgens ontwerpbureau Sinot.

17 knopen en 3750 mijl

Het concept van Aqua werd in 2019 onthuld tijdens de Monaco Yacht Show. Sinot uit Eemnes heeft destijds een schaalmodel gemaakt en digitale beelden vrijgegeven. Het jacht zou voorzien worden van twee elektromotoren die elk een megawatt kunnen genereren en waterstof gebruiken als brandstof. De maximale snelheid is 17 knopen en er kan 3750 mijl worden  afgelegd.

Het jacht, waar een prijskaartje van circa 590 miljoen aan zou hangen, bevat alle mogelijke opties waar luxepoezen van dromen: vijf dekken en alle ruimte voor minstens veertien gasten en 31 bemanningsleden. Er zijn een bioscoop, een fitnessruimte, een yogastudio en een zwembad aanwezig. Ook een landingsplatform voor de heli ontbreekt niet.

Video van het futuristisch waterstofjacht

Wil je even wegdromen? Bekijk dan de beelden hieronder van het hypermoderne superjacht. Denk jij dat dit de toekomst is (voor rijkelui)?

Lees ook: Waterstofschip Energy Observer doet Amsterdam aan

Omslagfoto en foto: Sinot Yacht Architecture & Design © 2019

Tags: , , , , , , Last modified: 19 april 2021
Sluiten