Boten

Exposanten HISWA te Water verzinnen alternatieven

16:28

Geen HISWA te Water, maar toch boten kijken? Dat kan. Nu de grootste botenbeurs van Nederland voor het tweede jaar op rij is afgelast komen veel werven en dealers met eigen initiatieven om hun boten alsnog onder de aandacht te brengen.

De toegangskaarten waren al verkocht en de Bataviahaven in Lelystad werd al klaargemaakt. Toch zag de organisatie zich genoodzaakt de HISWA te Water af te gelasten, door de verlenging van de huidige coronamaatregelen. Samen boten kijken in Lelystad zit er dit jaar niet in. Toch bieden een aantal werven en dealers soelaas met open dagen. Was je van plan een bepaalde boot te bekijken? Houd dan de website van de werf of dealer in de gaten. Hieronder vind je alvast een greep uit het aanbod.

HISWA te Water in 2019 (c) Wouter Hoonakker/Wouter Media

Open dagen

Van den Hoven Jachtbouw in Waspik besloot in allerijl om samen met Raymarine, Mastervolt, DMS Holland Stabilisers en andere partners een eigen botenbeurs te organiseren. “Al snel bleek dat ook andere bedrijven die op de HISWA te Water aanwezig zouden zijn met ons mee wilden doen om een eigen compacte en gezellige bootshow te organiseren. Ook heeft een gerenommeerd cateringbedrijf al laten weten te willen deelnemen”, staat te lezen op de website. Daar kun je je aanmelden voor de eerste Van Den Hove te Water, op zaterdag 4 september vanaf 11.00 in Waspik.

Van 3 tot en met 5 september zijn er verschillende open dagen waarvoor je je kunt aanmelden: X-yachts nodigt je uit op een ‘open huis show’ in Marina Muiderzand. Bij de werf Menken Maritiem in Ter Aar kun je terecht voor een veilige kleinschalige ‘mini-HISWA’. Ook het Nautisch Kwartier Stavoren stelt zijn deuren open tijdens de ‘Inhouse Boatshow’. Op zaterdag 18 september houdt de werf KM Yachtbuilders haar jaarlijkse open dag. Voor alle evenementen moet je je op voorhand registreren.

Lees ook: HISWA valt in het water

Omslagfoto (c) Jasper van Staveren

Tags: Last modified: 30 augustus 2021
Sluiten