Boten

Hiswa valt in het water

14:07

De Hiswa te Water, die van 1 tot en met 5 september in Lelystad zou plaatsvinden, gaat niet door. Dit besluit is maandag 16 augustus genomen na overleg met betreffende instanties. Met de huidige regelgeving van het Rijk is het voor de organisatie onmogelijk om het evenement door te laten gaan zoals zij het voor ogen hadden.

Samen met de Gemeente Lelystad is geprobeerd om een wijze te vinden waarin de exposanten en bezoekers optimaal tot hun recht kunnen komen. Op de manier wilde de organisatie voor alle partijen een goede beurs kunnen garanderen. Toch blijkt dat niet mogelijk te zijn. “Je moet een beurs wel volgens zekere maatstaven kunnen laten plaatsvinden,” laat Arjen Rahusen, directeur van de Hiswa te Water, aan Zeilen weten. “Als dat ontbreekt, dan valt de basis weg.”

Recentelijk liet het kabinet weten dat de maatregel dat uitsluitend maximaal 750 mensen eendaagse evenementen (zonder vaste zitplaats) mogen bezoeken wordt verlengd. Die maatregel gaat nog in elk geval t/m 19 september duren en onder andere voor een evenement als de Hiswa te Water is deze van grote invloed.

De voorbereidingen waren in volle gang

In het persbericht dat er is uitgegaan, valt te lezen dat de organisatie de komende weken zal informeren over de afhandeling van de beurs.
De beursvoorbereiding was al in volle gang was en er keken ongetwijfeld veel watersporters uit naar het grootschalige nautische evenement.

Omslagfoto en foto: Arjen Rahusen

 

Tags: Last modified: 17 augustus 2021
Sluiten