The Ocean Race

Wouter Verbraak vierde met Team Vestas Wind

10:39

Als het team de boot aanlegt in Kaapstad zegt Verbraak lachend dat hij ernaar uitkijkt om wat slaap in te halen. Het Deense team heeft er 26 dagen over gedaan om de eerste etappe van de Volvo Ocean Race uit te zeilen. Team Vestas Wind is het vierde team dat aankomt in Kaapstad, Zuid-Afrika.

November 6, 2014. Team Vestas Wind crosses the finish line in fourth place for Leg 1 from Alicante to Cape Town. Nicolai Sehested's gets doused in cinnamon on his birthday; It's Danish tradition to douse someone in cinnamon if they reach the age of 25 and they're still single.Een groot aandeel in het resultaat is er van de Nederlandse navigator Wouter Verbraak. Door zijn aanvallende tactiek heeft het team zelfs een tijdje als koploper gevaren. “De etappe was vanaf de start al erg intens, het tempo ligt zeer hoog. Normaal gesproken gijp je naar de passaatwinden en daarna naar de Doldrums, maar het was nu tactisch om helemaal langs te Afrikaanse kust te varen.” Zegt navigator Wouter Verbraak.

De vierde plaats is een uitstekend resultaat voor het team dat pas een aantal weken voor de start is gevormd.  Schipper Chris Nicholson: “We wisten dat deze eerste etappe er vooral om ging om redelijk te finishen. Om eerlijk te zijn is dit boven verwachting.”

Cadeau

Voor teamlid Nicolai Sehested was er bij aankomst een extra verassing. Voor zijn 25e verjaardag kreeg hij een taart en een kaneeldouche van zijn team.

 

Tags: Last modified: 22 april 2021
Sluiten