The Ocean Race

VOR-vloot zeilt voor het eerst in de geschiedenis naar Hong Kong

13:57

Leg 4, from Melbourne to Hong Kong. Start day. Photo by Jesus Renedo/Volvo Ocean Race. 02 January, 2018.

Vannacht ging de vierde etappe van de Volvo Ocean Race van start. De zeven VO65’s zeilen voor de eerste keer ooit richting het Chinese Hong Kong. Klassementleider MAPFRE had een erg goede start vanuit Melbourne.

Klassementleider MAPFRE in actie. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race.

Het Spaanse team pakte maandagnacht (rond 04.00 uur onze tijd) na het startschot in Port Philip Bay de vroege leiding. Na een uur racen namen Sun Hung Kai/Scallywag en Vestas 11th Hour Racing de koppositie over. Nu vaart MAPFRE wederom aan de leiding, gevolgd door Vestas en Dongfeng Race Team.

Simeon Tienpont (Team AkzoNobel) neemt afscheid van zijn dochtertje. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race.

Bemanningswissel

In totaal telt de vloot negentien nieuwe zeilers voor deze etappe. Sommige wissels waren gepland en andere waren gedwongen door blessures of door familieomstandigheden, zoals bij Vestas-schipper Charlie Enright het geval is. Mark Towill neemt zijn rol over. Bij Team AkzoNobel keert de Nederlander Peter van Niekerk terug aan boord. Hij en Luke Molloy vervangen Alex Pella en Justin Ferris. Cécile Laguette neemt de plaats van Emily Nagel over, die extra hersteltijd aan de wal krijgt. Alleen de teamsamenstelling van klassementleider MAPFRE blijft ongewijzigd.

5400 mijl te gaan

De vierde etappe is 6000 mijl lang en voert de vloot langs de Australische oostkust richting de Koraalzee ten noorden van de Australische deelstaat Queensland en verder naar Hong Kong. De verwachte aankomsttijd in de Chinese stad kan pas na het passeren van de Doldrums met meer zekerheid worden vastgesteld. Momenteel is de geschatte finish rond 20-21 januari. Klik hier voor de tracker om de teams te volgen.

Huidige tussenstand

  1. MAPFRE
  2. Vestas 11th Hour Racing
  3. Dongfeng Race Team
  4. Team Brunel
  5. Turn The Tide on Plastic
  6. Team Sun Hung Kai/Scallywag
  7. Team AkzoNobel

Circa 5400 mijl te gaan. Succes! (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race.

Lees ook: Zó volg je de Volvo Ocean Race!

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

 

Last modified: 20 mei 2021
Sluiten