The Ocean Race

Tom Touber vertrekt bij VOR-organisatie

11:19

Tom Touber vertrekt Klein

Tom Touber vertrekt bij de Volvo Ocean Race-organisatie. Hij heeft zelf ontslag genomen. Touber stond als Chief operating officer aan het roer van diverse belangrijke veranderingen zoals de invoering van de eenheidsklasse Volvo Ocean 65.

De Lelystedeling heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens een ‘winnende’ Nederlandse Volvo Ocean Race-campagne wil gaan doen. Hij acht de tijd hier nu rijp voor en stapt daarom op bij de Volvo Ocean Race-organisatie.
Dat doet hij wel met enige pijn in het hart. “Ik weet dat ik een ongelofelijk goed team achterlaat. Professionals met passie voor de race.”

Touber vindt het tijd dat hij zijn eigen ambities de ruimte geeft en wil zich volledig focussen op het opzetten van een Nederlandse campagne. In een interview dat in het komend nummer van Zeilen staat, laat hij weten dat onder meer de Nederlandse overheid belangstelling heeft om met een ‘Oranje-boot’ aan de volgende editie van de Volvo Ocean Race mee te gaan doen. Of Touber deze campagne gaat leiden, is niet bekend.

“Een Nederlands team managen maakt het voor mij gemakkelijker om mijn werk te combineren met mijn familieleven,” aldus Touber, die tot begin mei betrokken blijft bij de Volvo Ocean Race-organisatie om onder meer zijn werk te kunnen overdragen aan zijn opvolger.

Last modified: 20 mei 2021
Sluiten