The Ocean Race

Team Vestas veilig gestrand op eiland

12:36

De National Coast Guard van het het Maritime Rescue Co-operation Centre (MRCC) van het Franse eiland Mauritius heeft een foto genomen van de gestrande Vestas boot. De bemanning van Team Vestas Wind bevind zich op een klein eilandje in de Indische Oceaan. Op het eiland is vrijwel niets, de kustwacht heeft daarom per vliegtuig voedselpakketten gedropt. Zij melden ook dat de gestrande bemanning het goed maakt.

Team Vestas Wind gestrandDe Volvo Ocean Race is nu druk bezig met het thuisbrengen van de bemanning. Het Vestas team doet er alles aan om de boot te bergen, maar het thuisbrengen van de bemanning heeft de eerste prioriteit, zegt  Team Vestas Wind shore manager Neil Cox. De bemanning heeft onlangs de lijnen, vloeistoffen, electronica en hardware al van de boot gehaald.

Schipper trots op bemanning

Schipper Chris Nicholson zei het volgende in een telefoongesprek met Race Control van de Volvo Ocean Race: “Ik ben echt aangenaam verrast door de manier waarop de jongens met de situatie omgaan. Hoe ze vandaag proberen om de dingen zo goed mogelijk te doen. Ze maken mij zo trots. De lagune is absoluut adembenemend en er huist een vogelkolonie in deze archipel. We gaan onze uiterste best doen om alles op te ruimen.”

“We wisten dat het water laag stond aan de andere kant van het rif in de lagune. Het probleem was dat we het grootste deel van de nacht aan de zijde van het diepe water lagen. Daar waar de kiel vast zat in de rotsen en de boot klappen kreeg van de brekende golven. We moesten volhouden, terwijl de boot om ons heen afbrak. Ondanks dat vonden en landden we ongeveer letterlijk op het rif, maar zelfs toen konden we nog niet veilig van boord.”

“Circa twee uur voordat het licht werd, brak de bulb  af en helde de boot zwaar over. Waarschijnlijk verloren we gedurende die gebeurtenis de achterkant van de boot. Het was gewoon weg, waarna het dek begon te buigen en de boot nog schuiner kwam te liggen. Dat was het moment dat ik besloot van boord te gaan.”

De bemanning is na het van boord gaan opgepikt door de kustwacht en naar het kleine eiland Ile du Sud gebracht.

 

Bron: Volvo Ocean Race, Nauticlink

 

Tags: , Last modified: 5 mei 2021
Sluiten