The Ocean Race

Team Brunel vijfde in In-Port Race Newport

07:54

De In-Port Race is gevaren en de teams maken zich op voor de zevende etappe naar Lissabon. Team Brunel heeft een slechte start in de In-Port Race en kan zich niet meer terugvechten naar de kopgroep. Team Brunel op een vijfde plaats geëindigd en staat nu tweede in algemeen havenrace klassement.

Team Brunel, In-Port Race NewportDuizenden zeilfans waren naar Newport gekomen om vanaf Fort Adams de havenrace te volgen. De wind waaide met 12 knopen uit het zuiden. Team Brunel startte als laatste net achter Abu Dhabi Ocean Racing. Tijdens het eerste rak pakten Bouwe Bekking en zijn mannen de vijfde plek af van Abu Dhabi Ocean Racing. Team Brunel rondde als vijfde de eerste boei. Net na het ronden van de boei verloor het Nederlandse Volvo Ocean Race team kostbare meters op Abu Dhabi Ocean Racing, omdat er problemen waren met het uitrollen van het grote Code 0 voorzeil. Hierdoor zakte Team Brunel weer terug naar een zesde plek. Onderweg naar de laatste bovenboei schoof Bouwe Bekking en zijn team toch weer een plekje op. He lukte Team Brunel niet meer om Team SCA in te halen. Het Nederlandse Volvo Ocean Race finishte enkele tientallen meters achter het damesteam op een vijfde plaats.

“De slechte start was helemaal mijn fout,” zegt Bouwe Bekking na de finish. “Je moet gewoon nooit als laatste starten, want dan vaar je enkel achter de koplopers aan. Gelukkig lukte het uiteindelijk nog wel om Dongfeng Race Team in te halen. Ik baal ervan dat we nu tweede in het algemeen havenraceklassement staan, want we willen nog steeds de havenrace-serie winnen in Gotenburg.”

Vanavond begint de Volvo Ocean Race-vloot aan de zevende etappe naar Lissabon. De zware trans-Atlantische naar Europa is 2800 mijl lang en duurt ongeveer 8 dagen. De vloot wordt rond 25 mei in de Portugese havenstad verwacht. De start is live te zien via Zeilen.

 

Tags: , Last modified: 5 mei 2021
Sluiten