The Ocean Race

Gapende gat 11th Hour in recordtempo gedicht

Na 72 uur alweer onderweg

15:19

Na 72 uur non-stop doorwerken is het gapende gat in de romp van 11th Hour weer vakkundig gedicht. Donderdagochtend liep de IMOCA fikse schade op door een aanvaring met GUYOT. Het shoreteam van 11th Hour werkten dag en nacht in shifts van zes uur aan de reparatie. Hun harde werken werd beloond en inmiddels is de IMOCA alweer op zee.

Een keuring door een onafhankelijke expert verklaarde de boot weer zeewaardig en zelfs goed genoeg opgelapt om deel te nemen aan de laatste in-port race in Genua op 1 juli. Bekijk hieronder de timelapse van de indrukwekkende reparatie, waarbij in recordtempo de schade aan de IMOCA van 11th Hour gerepareerd werd aan de kade in Scheveningen.

Ocean Race voor koploper nog niet voorbij

Hoewel de huidige koploper zich namelijk terug moesten trekken uit de etappe, hebben ze een nieuwe doel: de laatste in-port race varen. Als ze op tijd in Genua zijn, kan het team deelnemen aan de allerlaatste in-port race om hun koppositie in dat klassement te verdedigen. 11th Hour Racing Team heeft daarnaast ook een Request for Redress ingediend. De World Sailing International Jury voor de Ocean Race kan hierbij extra scorepunten toekennen aan een team, wanneer het vaststelt dat een team buiten de eigen schuld om verhinderd is om te zeilen.

Schade 11th Hour

GUYOT naar Frankrijk

Eerder op zondag vertrok ook GUYOT environnement-Team Europe uit Den Haag, maar hun bestemming is de teambasis in Frankrijk. Omdat de boegspriet en de structurele schade in de boeg niet snel konden worden gerepareerd, besloot het team dat het niet meer op tijd in Genua aan kan sluiten. In plaats daarvan zegt schipper Benjamin Dutreux dat hij en de rest van het team van plan zijn om zonder zeilboot naar Genua te komen, om daar de IMOCA-vloot weer te ontmoeten en de zeilers te ontvangen.

Afbeeldingen: (c) 11th Hour Racing Team

Last modified: 20 juni 2023
Sluiten