The Ocean Race

Koploper uit de Ocean Race door aanvaring voor Den Haag

Beelden van de crash

09:00

De leider in The Ocean Race, 11th Hour Racing Team, heeft 17 minuten na de start van de laatste etappe op donderdag 15 juni de race moeten staken nadat ze grote schade hadden opgelopen toen ze werden aangevaren door GUYOT environnement – Team Europe. De IMOCA’s waren net gestart voor de kust van Den Haag, aan de laatste etappe van de Ocean Race, toen de aanvaring gebeurde.

De botsing beschadigde beide boten, die zijn teruggekeerd naar de haven in Den Haag. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De schippers aan het woord

“Dit is duidelijk een zeer ongelukkige situatie”, zei Charlie Enright, 11th Hour-schipper nadat hij was teruggekeerd naar de haven. “Ik wil niet speculeren, maar het lijkt erop dat de andere boot ons niet heeft gezien. Wij hadden voorrang. De impact was krachtig – we hebben geluk dat iedereen in orde is…”

Aanvaring Ocean Race Den Haag

“Hun boot verscheen voor me en het was te laat”, gaf GUYOT-schipper Benjamin Dutreux toe aan wal. “Het was toen onmogelijk om contact te vermijden (nadat ik ze had gezien). Ik neem alle verantwoordelijkheid. Het is zeker onze fout. Ik vind dit heel erg en ik hoop echt dat ze terugkeren om deze race te kunnen winnen… We zullen proberen ze te helpen zoveel we kunnen.”

Afbeeldingen: (c) The Ocean Race

Last modified: 19 juni 2023
Sluiten