The Ocean Race

Poortman aan het hoofd van nieuwe generatie zeezeilers

12:14

De kick-off bijeenkomst. (c) L30/Jean-Marie Liot

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21.

Ambitieuze talenten

De bemanning van het Rotterdam Offshore Sailing Team bestaat uit vijftien zeiltalenten – tussen de 17 en 30 jaar oud – van De Maas en overige Rotterdamse zeilverenigingen. Erelid van ‘De Maas’ Conny van Rietschoten ging de huidige generatie zeilers voor en won de Whitbread Round the World Race, wat nu de Volvo Ocean Race is. Om dit doel te kunnen realiseren gaat het team deelnemen aan diverse internationale zeezeilwedstrijden, zoals de Fastnet Race, North Sea Race en het wereldkampioenschap zeezeilen in Scheveningen 2018.

Onder leiding van Gerd-Jan Poortman

Volvo Ocean Race 2014-15 – Leg 5, ronding van Kaap Hoorn

Het team staat onder leiding van Volvo Ocean Race veteraan Gerd-Jan Poortman. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup. In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd voor Team ABN AMRO II in de Volvo Ocean Race 2005-06. Gelijk al in de eerste etappe pakten ze het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een vierde plaats in het algemeen klassement. In 2008 deed Gerd-Jan wederom mee met de Volvo Ocean Race, ditmaal met Team Delta Lloyd. En in de Volvo Ocean Race 2014-15 werd hij tweede met Team Brunel. Het Rotterdam Offshore Sailing Team vaart met een Ker 46. Deze raceboot is volledig gebouwd van carbon en zal door Gerd-Jan Poortman optimaal geschipperd, getuned en onderhouden worden.

Last modified: 20 mei 2021
Sluiten