The Ocean Race

‘Ocean Summit’ over vervuiling van de oceanen

14:58

Tijdens de komende Volvo Ocean Race stopover in Newport, Rhode Island, zal de ‘Ocean Summit on Marine Debris’ plaatsvinden, een topontmoeting over het afval in de oceanen. Veel experts uit het vakgebied zijn gastspreker. Het evenement vestigt de aandacht op de groeiende catastrofe van het plastic afval in de oceanen. De topontmoeting vindt plaats op 15 mei.

Team Alvimedica-schipper Charlie EnrightEén van de sprekers is Team Alvimedica-schipper Charlie Enright. Hij is getuige van het in de oceanen gedumpte vuil dat hij tot dusver zag op de route van 38.739 mijl rond de wereld.

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race en viervoudig deelnemer, zegt zich steeds meer zorgen te maken over het probleem. Het probleem is veel groter dan toen hij begin jaren negentig voor het eerst meedeed. “Onze voornaamste uitdaging in het gevecht tegen vervuilde oceanen is onwetendheid. Ik voel me vereerd om deel uit te maken van de Ocean Summit, waarmee wordt geprobeerd om meer aandacht te genereren voor deze toenemende vervuiling.”

“Het afval is een belangrijk probleem met directe gevolgen voor de oceanen, in water levende organismen en uiteindelijk de menselijke gezondheid”, voegt Henry Sténson, executive vice president van Corporate Communications and Sustainability Affairs van de Volvo Group, toe. “Eén van de kernwaarden van Volvo Group is milieuzorg. Daarom zijn we verheugd om sponsor te zijn van de ‘Ocean Summit on Marine Debris’ en zo bij te dragen aan het onder de aandacht brengen van dit omvangrijke milieuprobleem.”

De genodigden

De genodigden van de topontmoeting zullen bijdragen horen van Frostad, Sténson, Bjӧrn Lyrvall (Ambassadeur van Zweden in Amerika, Amerikaanse Senator Sheldon Whitehouse, Dr. Sandra Whitehouse (senior policy advisor for Ocean Conservancy), Catherine Novelli (Undersecretary for Economic Growth, Energy and the Environment, U.S. State Department), Dr. Lisa Svensson (Sweden’s Ambassador for Oceans, Seas and Freshwater), Gouverneur van Rhode Island Gina Raimondo, Wendy Schmidt (president of The Schmidt Family Foundation), Kersti Stranqvist (senior vice president for Sustainability, SCA), en Daniel Wild (head of Sustainability Investing Research and Development, RobecoSAM, een internationaal investeringsbedrijf met specifieke focus op investeringen in duurzaamheid).

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten