The Ocean Race

Dongfeng keert terug in de Volvo Ocean Race

14:55

Het Chinese Dongfeng Race Team is het tweede deelnemende team dat officieel bekend is gemaakt door de Volvo Ocean Race. Aan het hoofd van de campagne staat als schipper wederom de Fransman Charles Caudrelier. Met een derde plaats in de afgelopen editie zijn de verwachtingen hoog.

Leg 5, onboard Dongfeng Race Team.In de editie van 2014-2015 werd Dongfeng Race Team respectievelijk derde overall. Een knappe prestatie, gezien de onervaren Chinese zeilers aan boord. Het overwegend Franse team heeft in ieder geval zijn visitekaartje achtergelaten in Aziatische land. Het team vaart wederom onder Chinese vlag, met als een van de doelstellingen om de zeilsport in het land te promoten. Volgens Caudrelier speelt er nog een hoger doel: “Ik wil winnen, net zoals ik in de editie van 2011-2012 met Groupama deed.”

Aan de slag

Charles Caudrelier is blij met de bekendmaking van Dongfeng als sponsor, zodat hij kan starten met zijn team. “Met deze bekendmaking zijn we er als team vroeg bij en dat geeft de voorsprong om de beste bemanningsleden te vinden en zo veel mogelijk te trainen. Maar het is geen gemakkelijke taak, de komende editie is de langste en zwaarste tot nu toe, met drie keer zo veel afstand op de Zuidelijke Oceaan.”

Leg 5 onboard Dongfeng Race Team.De verwachtingen van Caudrelier zijn hoog voor de komende editie, hij blikt kort terug om de uitzonderlijke prestatie die het team de vorige keer heeft geleverd: “In de vorige editie had onze Chinese bemanning vrijwel geen offshore ervaring, ze hebben boven verwachting gepresteerd naast onze internationale professionele bemanning. Samen hebben we ons bewezen en tegenslagen overwonnen, om uiteindelijk sterker als een team te eindigen.” Hoe het team er in deze editie uit ziet is nog niet bekend. De schippers zullen tactische afwegingen moeten maken gezien de verschillende mogelijkheden met bemanningswisselingen.

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten