The Ocean Race

Den Haag vist naar hoofdkantoor Volvo Ocean Race

12:38

Gemeente Den Haag heeft stappen ondernomen om de thuisbasis van de Volvo Ocean Race organisatie in Scheveningen te huisvesten. Dat zegt de Haagse wethouder Karsten Klein (CDA, economische zaken) in een interview met Omroep West.

Luchtfoto Scheveningen Komende zomer organiseert Den Haag van 18 tot en met 20 juni een van de stopovers voor de huidige editie van de Volvo Ocean Race. De Volvo Ocean Race-organisatie sprak met lovende woorden over de plannen voor het zeilevenement in Den Haag. Voor de gemeente een reden om te polsen hoe de organisatoren van de Volvo Ocean Race tegenover een verhuizing naar Scheveningen staat. Dit resulteerde in een eerste aanbod van Den Haag. Het Spaanse Alicante is momenteel de uitvalsbasis van de Volvo Ocean Race.

Volgens wethouder Klein heeft Scheveningen als thuisbasis van de Volvo Ocean Race veel positieve effecten voor Den Haag. “Want het levert direct en indirect banen op. Het legt de stad geen windeieren. De hotels zitten dan vol, de horeca heeft er profijt van. Het is een gigantische magneet en een heel sterk stimulans voor de Haagse economie,” aldus Klein.

 

Foto: Willem Vermeij

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten