Olympische Spelen

Zó vaar je de olympische boten

De Spelen een ver-van-je-bedshow? Valt mee!

10:55

Afgelopen zondag organiseerde Zeilen de Olympische Spelen in het klein in Medemblik. We verzamelden een groepje zeilers, waarvan sommigen de ambitie hebben om op hoog niveau, soms zelfs op wereldniveau, wedstrijden te zeilen.

Het is 10.00 uur ‘s ochtends en zeilers verzamelen zich rondom Regatta Center Medemblik om eerst een bakje koffie te drinken, uiteraard met stroopwafels. Want die energie gaan ze keihard nodig hebben vandaag. Zeilen heeft een ludiek kleinschalig evenement georganiseerd met als doel het zeilen in de olympische klassen te promoten en toegankelijker te maken.

Op de helling bij Medemblik staan twee ILCA 7’s (Laser), drie 49-erFX’s, twee 470’s, en een Nacra17 klaar. We laten ze tegen elkaar racen, iets wat je tijdens de echte Spelen natuurlijk nooit zou zien gebeuren. Maar het laat zien dat deze boten allemaal hun eigen bijzonderheden hebben waar de zeilers mee om moeten gaan. In deze video doen we verslag van dit leuke event én laten we deze sportieve zeilers aan het woord om te kijken hoe je hun type boot nou snel kunt laten zeilen. Je leest alle volledige interviews binnenkort in Zeilen Magazine.

Lijkt het jou ook leuk om wedstrijden te zeilen in een van deze boten? Laat het weten in een berichtje onder dit artikel.

Tags: , Last modified: 12 oktober 2023
Sluiten