Nederlandse wedstrijden

Scheveningen500 van de baan

13:56

(c) Willem Plet/Zeilen

De Scheveningen500 gaat helaas niet door. De organisatie heeft deze lastige keuze moeten maken vanwege de voortdurende onzekerheid omtrent het coronavirus en het daarmee samenhangende beleid van de Britse en Nederlandse overheden. Daarnaast hebben Engelse havens, waaronder Sussex Harbour in Plymouth, de geplande eindbestemming, laten weten dat zij de deelnemers door de huidige maatregelen niet kunnen verwelkomen.

De Scheveningen500 vindt normaal gesproken elke twee jaar plaats. De organisatie had de editie van 2021, die op 17 juli van start zou gaan, al tot in de puntjes voorbereid. In februari vond een webinar plaats met 90 deelnemers, de inschrijvingen begonnen goed op stoom te komen en voor de Studentleague – de speciale wedstrijdklasse van Scheveningen500 waarin zeilende studenten het tegen elkaar opnemen- waren ook al 20 inschrijvingen binnen. Voor deze studenten komt dit najaar misschien een kleiner zeezeilevenement als de situatie omtrent corona het toelaat.

De organisatie laat weten dat ze reeds betaald inschrijfgeld terug gaan storten en dat de voorbereidingen voor de volgende editie, in 2023, binnenkort van start gaan.

Foto’s (c) Willem Plet/Zeilen

Tags: Last modified: 15 juni 2021
Sluiten