Internationale wedstrijden

Succesvolle eerste editie van de ARC January

Ondersteuning, entertainment en kameraadschap

10:41

De ARC January-vloot ligt binnen op Saint Lucia. 2700 mijl eerder ging deze van start vanaf Gran Canaria. De zeiltocht startte vroeg in het nieuwe jaar op 9 januari. De Atlantische Oceaan bevaren als onderdeel van een georganiseerde vloot brengt ondersteuning, entertainment en kameraadschap met zich mee. Leden van eerdere ARC-vloten zeiden zeilvrienden voor het leven over te hebben houden en de eerste editie van ARC January is daarop geen uitzondering gebleken.

De zeilers hoopten dat ze tijdens de oversteek over de Atlantische Oceaan gebruik konden maken van de passaatwinden. Maar, volgend op een wisselvallig winterseizoen, bleef het gebrek aan wind de hele maand januari. Pas de laatste week, of in sommige gevallen slechts enkele dagen voor hun aankomst in Saint Lucia, betekende dit dat een deel van de vloot later over de finish kwam dan verwacht. 40 deelnemers hebben uiteindelijk de eerste editie voltooid. Dat aantal zou eerst hoger liggen, maar helaas greep ook op Las Palmas de Omikron-variant om zich heen.

In de prijzen

Mowgli was de eerste boot die na ruim 15 dagen in Rodney Bay aankwam, de winnaar van monohull klasse A. De nummer twee lag 300 mijl achter toen zij de finishlijn overstaken. De monohull klasse B-winnaar is Franchini 53 Rhapsodie VI en winnaar van klasse C was familieboot uit Noorwegen, En-Deilig. De Multihull-divisie werd gewonnen door Volare, een gloednieuwe Neel 51, die onder Amerikaanse vlag vaart.
Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

In de geest van Atlantic Rally for Cruisers

Traditiegetrouw was het hoogtepunt van de prijsuitreiking de toekenning van de ‘Spirit of ARC January 2022’. Dit wordt voor het laatst bewaard in de procedure en wordt gegeven aan de bemanning, of het bemanningslid, die door buitengewone acties de geest hebben laten zien van waar de Atlantic Rally for Cruisers voor staat: veiliger en plezieriger cruisen over langere afstanden, samen met ander. Onder luid applaus werden de bemanningen van What’s Next & Rhapsodie VI het podium op geroepen om de prijs van dit jaar in ontvangst te nemen. Deze kregen zij als erkenning voor hun steun om de bemanning van Brainstorm op te halen die gedwongen was het schip te verlaten na schade aan het roer.

 

 

Wil je meer foto’s bekijken? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Atlantic Rally for Cruisers.

Omslagfoto: © JamesMitchellPhotography

Tags: Last modified: 10 februari 2022
Sluiten