Internationale wedstrijden

Perfecte start DL Regatta

08:07

https://www.youtube.com/watch?v=t9i39ww-0Dg

Perfecte zeilomstandigheden op de eerste dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. De Nederlandse zeilploeg kwam goed uit de startblokken. Finn-zeiler Pieter-Jan Postma lijkt na een aantal tegenvallende prestaties met zijn oude materialen de goede lijn weer te hebben gevonden. Met een vierde en tweede plaats gaat hij aan de leiding. Het is Postma nog nooit gelukt om de regatta in Medemblik te winnen.

Kampioenen

In de Laser Radial voert wereldkampioene Marit Bouwmeester het klassement aan. Lilian de Geus doet het opnieuw goed in de RS:X-klasse. De surfster staat tweede. Bij de mannen moet olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe nog op stoom komen. Hij staat 33e.

Strijd in Laser

Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner strijden in de Laser-klasse om één Nederlands startbewijs op de Olympische Spelen in Rio. De resultaten van het EK en WK zijn beslissend. In Medemblik willen ze niet voor elkaar onderdoen. Heiner, wereldkampioen, begon slecht aan de Delta Lloyd Regatta. “Ik zat er vandaag niet lekker in”, gaf hij toe. “Ik ben hier gekomen om te winnen. Vorig jaar was ik de hele week goed, maar gaf ik het in de medal race weg. Nu moet het dus beter dan vandaag”, zei Heiner, die als resultaten de dertiende en zestiende plaats noteerde en zichzelf terugzag op de 38e plaats in het klassement. Heiner zeilde afgelopen maandag nog de North Sea Regatta.

Van Schaardenburg keerde met een vrolijk gezicht terug aan de wal. De olympiaganger van Peking (2008) en Londen (2012) bezet de tweede plaats in het klassement door vierde te worden in de eerste race en de tweede te winnen. “Dat duel speelt natuurlijk wel vaak door je hoofd. We waren vorig jaar ook heel close. Nu is er wat meer ruimte, doen we meer onze eigen dingen”, zegt Van Schaardenburg over de situatie. “Voor mij was het in elk geval een goede dag, maar we zijn net begonnen.”

Video Eric van Staten/ Zeilen TV
Foto Stijn Tettero

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten