Internationale wedstrijden

Kun jij de kou en storm van de Grote Oceaan aan?

10:40

Visit Seattle op de Grote Oceaan

De Clipper Round the World Race etappe van Qingdao naar Seattle is de zwaarste tot nu toe in de editie van 2015-2016. De bemanningen hebben het te verduren. Ze trotseren stormen, hoge golven en onvoorstelbare kou op de Grote Oceaan. In deze video een compilatie van de etappe aan boord van team Visit Seattle.

Kijktip: zet de video op volledig scherm (HD), zet het geluid aan en geniet.

Nederlander Jan van de Laar vaart mee met team Visit Seattle. Bekijk hier het interview met Jan over zijn etappe naar Seattle.

Iedere twee weken schrijft Jan van de Laar een blog voor Zeilen. Over de etappe van Qingdao naar Seattle schreef hij onder andere: “Windsnelheden boven de 80 knopen waren wederom geen uitzondering, combineer dat met golven van vijftien meter of hoger en je hebt een spannende nacht met weinig slaap voor de boeg. Een aantal golven die over het dek sloegen waren uitzonderlijk sterk, gelukkig zat iedereen veilig aangelijnd want er was vaak geen kans tot vasthouden. Op een paar blauwe plekken, schaafwondjes en een gekneusde elleboog na heeft iedereen het er prima vanaf gebracht.” Lees hier zijn blog: Het einde in zicht.

 

Tags: Last modified: 7 mei 2021
Sluiten