Reisverhalen, Video, Vlogs

Video: blije zeilers laten hun boot te water

Zeilers aan het woord bij tewaterlating in Marina Muiderzand

12:15

Afgelopen weekend gingen door heel Nederland boten te water. Zo ook in Marina Muiderzand. De mannen bij de kranen werkten non-stop om de boten zo snel mogelijk in het water te krijgen. Sommige zeilers waren zo blij als een lammetje in de wei. We vroegen hen naar hun plannen voor dit vaarseizoen.

Het is letterlijk de eerste zomerse dag van het jaar. Het lijkt wel of we het zo gepland hebben. Het parkeerterrein van de haven is vol want iedereen met een boot is nu in de haven om te klussen. En voor sommige zeilers is dit de dag dat hun boot weer te water gaat. We zien eigenlijk alleen maar blije zeilers. Ook al zijn ze soms nog volop aan het klussen en wordt hun kluslijst alleen maar langer. Het voorjaar lonkt en de zeilavonturen zijn binnen handbereik.

We gaan sowieso vier weken op vakantie. De bestemming wordt Denemarken en misschien Noorwegen. Of Engeland en Frankrijk. Eigenlijk gaan we gewoon zien wat de wind doet. Vrijheid!

Hilde Kremer

Wij spraken enkele zeilers en vroegen naar hun vaarplannen en welke klussen zij gedaan hebben. Koop een boot werk je dood? Of is iedereen volop klaar voor het vaarseizoen? Je ziet het in deze video!

Tags: Last modified: 11 april 2024
Sluiten