Promo

Den Haag: Stad aan zee

21:20

exterior of the famous five star Steigenberger Kurhaus Hotel at Scheveningen; The Hague,Netherlands

Over ongeveer een maand finisht de Volvo Ocean Race-vloot in Scheveningen! Extra bijzonder zal het einde van de race zijn voor de twee teams die onder Nederlandse vlag varen. Het belooft een enorm spektakel te worden. Weet je trouwens dat er nog veel meer leuke dingen te beleven zijn in deze stad aan zee?

Zo kost het maar een kwartier om van Scheveningen in het historische centrum van Den Haag te komen. Dat is zeker de moeite waard. De allure van Paleis Noordeinde en het Mauritshuis bepalen de sfeer. Het Binnenhof, de Ridderzaal en Escher in Het Paleis, gelegen in het Museumkwartier, behoren tot de meest herkenbare plaatsen van Nederland.

(c) Den Haag Marketing.

Met de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan en als hoogtepunt zijn laatste werk, de Victory Boogie Woogie, staat het Gemeentemuseum in de gehele wereld op de kaart. In Madurodam is er veel te zien en vooral heel veel om sámen te doen, met het hele gezin. Madurodam is een stad vol miniaturen, doe-dingen en indoorattracties waar de grote verhalen van Nederland tot leven komen.

Overdekt strand

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Hier kun je genieten van topstukken als Vermeers wereldberoemde Meisje met de parel. Op loopafstand van het Mauritshuis staat het museum Escher in Het Paleis. Dit voormalige paleis van koningin Emma is geheel gewijd aan graficus M.C. Escher, de meester van het tekenen van surrealistische situaties.

Naar het strand maar dan overdekt? Het Panorama van Mesdag is een enorm cilindervormig schilderij van maar liefst 14 meter hoog met een omtrek van 120 meter. Mesdag schilderde dit prachtige zinsbegoochelende zicht op het strand, de zee en het dorp Scheveningen in 1881.

De restaurantjes langs de haven in Scheveningen. (c) Den Haag Marketing/Theo B.

Culinair Den Haag

Alles is mogelijk in culinair Den Haag. Geniet van een snelle daghap op het terras, neem een borrel in een van de beschutte binnentuinen of ga uitgebreid tafelen. Voor de hippe restaurants wandel je naar de Avenue Culinair in de omgeving van de Dunne Bierkade of de Prinsestraat. Ook Chinatown, met zijn dimsum-, sushi- en noodlesrestaurants, is een echte aanrader. Voor verse vis, zo-uit-de-zee, ga je naar een van de vele restaurants in de haven. En wie weet dineer je wel aan het tafeltje naast een Volvo Ocean Race-zeiler…

Omslagfoto: Den Haag Marketing/Pierre

Last modified: 8 december 2022
Sluiten