Promo

Pointer 22: Kind kan de was doen

15:00

Na het succes van de Pointer 25 komt Jachtwerf Heeg met een allrounder. De Pointer 22 moet zich onderscheiden door een klapkiel en het trailergemak. Zeilen test de nieuweling op het Heegermeer en tikt met gemak 6 knopen aan.

Jachtwerf Heeg

In 2014 introduceerde Jachtwerf Heeg de Pointer 25; een snel en modern kajuitjacht waarmee men op groter binnenwater goed uit de voeten kan. Conceptueel sterk, eenvoudig uitgevoerd en bovendien een lust voor het oog. Het werd Zeilen boot van het jaar 2015. Toen de eerste berichten op de redactie binnenkwamen over een nieuwe, kleinere Pointer, waren de verwachtingen dan ook hoog.

Snelle Allrounder

“De boot is ontworpen in samenwerking met Peter Bosgraaf, van Bosgraaf Yacht Design,” zegt Geert Wijma van Jachtwerf Heeg. “De boot is ontworpen als allrounder, maar dan wel een snelle. Niemand vindt het leuk om voorbij te worden gevaren. Een van de belangrijkste dingen is het trailergemak. Je vaart hem naar de helling, draait de kiel op en trekt hem op de trailer. Hij weegt maar 750 kilogram.”

Gemak

Het trailergemak en de klapkiel zijn is dan ook een van de belangrijkste manieren voor de Pointer 22 om hem te onderscheiden van andere nieuwe kleine bootjes met een klein kajuitje. Wijma heeft zich onder andere laten inspireren door de Bihan 6.5, een snelle open boot van Franse komaf – uit de baai van Morbihan. De lijnen van de Bihan konden ons wel bekoren en zo ook de lijnen van de Pointer 22. Zeker als volledig Nederlands product.

Volledige Test

Wil je meer weten over de Pointer 22? Lees dan Zeilen #1.

Nog niet in huis? Koop hem hier in de webshop!

Tags: Last modified: 9 februari 2023
Sluiten