Promo

Kom naar de eerste elektrische boatshow van Nederland!

Alles over elektrisch varen op de Zeeland Electric Boatshow in Goes

16:43

Op koningsdag gaat ‘s lands eerste elektrische boatshow van start. De Zeeland Electric Boatshow (ZEBS) staat in het teken van elektrisch varen. Je ontdekt er de nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van elektrisch varen met je zeilboot, maar ook met andere vaartuigen zoals tenders, SUPs en de elektrische draagvleugelboot Candela.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

 

Volgens Evelien Baartmans van The Green Wave, de organisator van de ZEBS, is het opmerkelijk dat de watersport achterloopt op de auto-industrie. “De omslag naar elektrisch rijden heeft even geduurd, maar begint nu echt van de grond te komen. De watersport blijft achter, daarom willen we met de ZEBS mensen onderdompelen in alle mogelijkheden die elektrisch varen nú al biedt.”

The Boatshed in Goes, de locatie waar de ZEBS plaats zal vinden

Missie

Vanaf 2027 zullen de eerste Europese parken en steden enkel toegankelijk zijn voor vaartuigen zonder motor. Het zal niet lang meer duren voordat meer delen van het vaarwater volgen. “Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met onze mooie sport. Maar dan wel op een groene manier,” zegt Baartmans.

Voor veel zeilers is de overstap naar elektrische voortstuwing goed te doen. Baartmans: “Je kunt tegenwoordig al zo’n 5 à 6 uur elektrisch motoren, dat is ruim voldoende om de haven in en uit te varen en zelfs om soms een lang stuk te motoren als dat nodig is.” Op de ZEBS kun je zeiljachten uitproberen die geleverd worden met elektromotoren, zoals de Saffier Se 27 Leisure en de Se 33 Life, of de Pointer 22.

Saffier Se 33 (c) Andreas Lindlahr/EYOTY

Spectaculair programma

Ook naast de zeilerij biedt elektrisch varen enorm veel mogelijkheden. Tijdens de ZEBS kun je hier kennis mee maken. De boatshow wordt een interactief evenement met workshops, proefvaarten, lezingen en demo’s – je kunt zelfs ‘meevliegen’ op de Candela, ‘s werelds eerste elektrische draagvleugelboot. Je kunt je via deze link gratis voor demo’s inschrijven.

Er zullen ook foodtrucks staan en animatie voor de kinderen, zoals op afstand bestuurbare bootjes, een elektrisch surfboard en roeien en suppen – allemaal zonder lokale uitstoot. De volledige draaikom van de haven van Goes is voor het evenement beschikbaar.

Zin om je onder te laten dompelen in de wondere wereld van het elektrisch varen? Van 27 april tot en met 1 mei ben je welkom bij de ZEBS, bij de Oostschans in Goes. Maak er gelijk een vaartochtje van; de ZEBS is vanaf de jachthaven in Goes maar tien minuten lopen.

Tags: , Last modified: 8 december 2022
Sluiten