Promo

De nieuwste modellen van J/Boats, Solaris en Nautor Swan

Boek een afspraak van BOOT Düsseldorf

13:39

J/Boats Solaris en Nautor Swan

Na twee coronajaren is BOOT Düsseldorf terug van weggeweest! Messink Yachts zal er aanwezig zijn met modellen van J/Boats, Solaris én Nautor Swan. Onder andere de nieuwe J/45 en Swan 55, maar ook het paradepaardje van Solaris – de Solaris 50 – zijn tijdens de beurs te bezichtigen. Wil je zeker weten dat de medewerkers van Messink Yachting alle tijd voor je hebben? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging en kom tussen 21 en 29 januari langs in hal 16. Tijdens je afspraak komen er geen anderen aan boord zodat je de boot op je gemak kunt bekijken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

J/Boats, Solaris en Nautor Swan

De race-cruisers van J/Boats

Met de nieuwe J/45 heeft Messink Yachting op BOOT Düsseldorf een primeur. Tijdens dit evenement zal het nieuwste model van J/Boats namelijk voor het eerst op een Noord-Europese beurs te zien zijn. De J/45 is een offshore zeiljacht – ontworpen door gepassioneerde, ervaren zeilers – waarbij het gelukt is om de perfecte combinatie te vinden tussen comfort en sportiviteit. Het zeiljacht is namelijk zowel prestatiegericht als makkelijk te zeilen en solide. Met de J/45 heeft J/Boats een zeewaardige racer-cruiser op de markt gebracht waarvoor je geen professionele bemanning nodig hebt om haar te zeilen.

J/Boats Solaris en Nautor Swan
J/45

Daarnaast zullen de J/99 en de J/112e te zien zijn. En die laatste is net als de J/45 een cruiser die je zeker niet mag onderschatten. De J/112e is niet alleen comfortabel genoeg om met je gezin te touren, maar laat zich in het wedstrijdveld ook niet zomaar voorbij zeilen. Zo zijn er met het zeiljacht successen geboekt op onder andere de EK’s en WK’s IRC, ORC en Offshore. Ok de J/99 is een veelzijdige racer. Door het goed uitgedachte zeilplan en de makkelijk en snel te varen romp is de J/99 zowel met een crew als doublehanded te varen.

Solaris: luxe performance cruisers

Ook Solaris is op BOOT Düsseldorf vertegenwoordigd met drie modellen: de Solaris 40, Solaris 50 en Solaris 60. De Solaris 40, die eerder op de Hiswa te Water is genomineerd voor Boot van het Jaar, is het instap model van de Italiaanse jachtwerf. Instap betekent niet dat er concessies in het ontwerp zijn gedaan. Het verfijnde interieur is modern en ruim opgezet, waardoor de binnenruimtes groter aanvoelen. Het zeilplan is eenvoudig te bedienen. In combinatie met het dubbele roer en een solide romp is het jacht makkelijk single- of doublehanded te zeilen.

Een van de nieuwste modellen, de Solaris 50, zal tevens te bezichtigen zijn. Hoewel dit model een slag groter is dan de Solaris 40, is ze hanteerbaar genoeg om niet intimiderend te zijn en gemakkelijk in havens te kunnen manoeuvreren. Met haar lengte van 15,50 meter, drie ruime tweepersoonsbedden en vele opbergmogelijkheden is er meer dan genoeg ruimte om langere tijd aan boord te blijven en gasten uit te nodigen mee te varen. Wil je nog een stap groter, dan is ook de Solaris 60 op BOOT Düsseldorf te bekijken. De 60 is van alle comfort en luxe voorzien die je van een jacht van die grootte mag verwachten.

De ultieme performance cruisers van Nautor Swan

Naast de Amerikaanse sportboten van J/Boats en de Italiaanse luxe cruisers van Solaris zijn ook 2 Finse high-end designs van Nautor Swan op BOOT Düsseldorf te bezichtigen: de Swan 48 en de Swan 55. Met bijna 60 verkochte schepen is de Swan 48 een groot succes te noemen en inmiddels komt Nautor met een verbeterde versie. De Swan 48 mkII bouwt voort op de positieve resultaten van haar voorgangster. Nautor heeft geluisterd naar feed back van eigenaren en kans gezien een groot aantal upgrades toe te voegen. Meest opvallende wijzigingen betreft wel de nieuw gestijlde ramen en boegspriet, maar ook zijn de dekputtingen verder naar buiten geplaatst waardoor nog meer vrije doorloopruimte is ontstaan. De salontafel is met een handomdraai te veranderen in een praktisch koffietafel.

De Swan 55 is het nieuwste model van Nautor Swan en de eerste van een nieuwe generatie Swans. De Finse jachtwerf heeft hiervoor gebruik gemaakt van technologieën waarmee het gedrag van de romp in verschillende zeilomstandigheden bestudeerd kan worden. Hierdoor heeft de Swan 55 een lage weerstand en een voor alle koersen geoptimaliseerde balans. Het dek en interieur zijn zo ontworpen dat het comfort en de leefbaarheid niet ten koste gaan van snelheid en efficiëntie. De Swan 55 heeft een multi purpose interieur layout met 4 hutten en die naar ieders wens aangepast kan worden.

Nieuwsgierig geworden? Messink ontvangt je graag tijdens BOOT Düsseldorf! Meer informatie over de verschillende jachten en het maken van een afspraak vind je op de website van Messink Yachting.

Tags: , , , , Last modified: 16 januari 2023
Sluiten