Op reis

Zo gaat deze vertrekkers-papa Vaderdag vieren

Zondag 18 juni is het zover!

14:14

Op zondag 18 juni is het zover: Vaderdag! Alle papa’s worden op deze dag extra verwend met cadeautjes, wellicht een ontbijtje op bed en natuurlijk heel veel liefde. Maar hoe ziet Vaderdag eruit als je ergens (ver weg) bent? Wij vroegen aan een vertrekkers-gezin (Dutch Sailing Family), hoe hun bijzondere Vaderdag eruit gaat zien.

Vader: Reinier
Kind(eren): Yosha (9) & Lilly (3)
Boot: Lagoon 420 Roxy
Plaats van bestemming: Griekenland

Het is voor Reinier de eerste keer dat hij Vaderdag aan boord viert en dat laten zijn dames niet onopgemerkt voorbijgaan. “Een prachtige dag ergens in een verlaten baai in Griekenland,” zegt moeder Jolynn. “En we komen tot de ontdekking dat het al juni is… En juni is de maand van Vaderdag! Het eilandje waar we vlakbij liggen is onbewoond, dus even een kleinigheidje kopen zit er niet in. Later op de dag gaan we nog wel naar het iets grotere eiland, misschien vinden we daar iets. Maar voor de zekerheid nemen we wat stenen mee om creatieve cadeautjes mee te maken. 
Op Leros hebben we de winkeltjes afgestruind, papa wil namelijk graag een goede kaart waar alle Griekse eilandjes op te vinden zijn. Na een uurtje zweten hebben we alles gezien in het stadje en zijn tot de beslissing gekomen dat het veel leuker is om zelf iets te maken. Yosha heeft al een goed idee voor de steen die ze heeft meegenomen en Lilly is dol op plakken.”

Ontbijt op bed

Maar daar blijft het niet bij. Jolynn: “Een ontbijtje op bed zit zeker ook in de planning, we hebben nu namelijk de luxe dat papa elke dag thuis is. Voorheen met een drukke baan en altijd onregelmatige roosters hebben we menig Vaderdag op een andere dag moeten vieren. Een zelfgemaakte cake, verse jus d’orange en wat lokale lekkernijen zullen deze zondag schitteren op een bordje in bed na een flinke berg knuffels.”

Vieren jullie ook Vaderdag aan boord? Wie weet kun je nog inspiratie opdoen uit wat Jolynn, Yosha, Lilly in petto hebben! Of wat denk je van een proefabonnement op Zeilen?! Als je deze voor 15 juni bestelt, heb je Zeilen 6 nog voor Vaderdag in huis! Klik hier om meer te lezen over onze Vaderdagactie.

Volg Dutch Sailing Family

De bemanning van Roxy bestaat uit Reinier, Jolynn, Yosha, Lilly en Maltipoo-pup Biscuit. Vorig jaar juli hebben zij hun leven in Qatar opgezegd om permanent op de boot te gaan wonen. Het gezin is vertrokken vanuit Cyprus in de richting van Turkije en inmiddels verblijven zij in Griekenland. Het is nog even aftasten hoe leuk ze het vinden om dit reizen full time te doen. Afhankelijk daarvan gaan ze eventueel deze winter de oversteek naar het Caribisch gebied maken.

Volg het gezin via Instagram en YouTube.

En ook vertrekkers-papa Pieter wordt niet vergeten!

Vader: Pieter
Kind(eren): Hugo (5)
Boot: Catamaran Rollercoaster
Plaats van bestemming: Portugal

Hugo is samen met papa Pieter en mama Connie (die ook op de Vertrekkersdag waren) afgelopen april vertrokken op catamaran Rollercoaster. En ook zij slaan Vaderdag zeker niet over. “De knutsels voor de opa’s zijn vorige week in Porto op de bus gegaan”, vertelt Connie. En zojuist is er voor papa in Cascais iets moois gemaakt. Best een uitdaging want, ‘papa mag het niet zien!’ Zondag zal Hugo dit trots aan hem geven tijdens een ontbijtje op bed. Verder hebben we gepland staan om naar Sintra te gaan als feestelijk uitje met elkaar.”

 

Omslagfoto en foto: © Dutch Sailing Family

 

Tags: , Last modified: 15 juni 2023
Sluiten