Hoofdcategorie op reis

BOATS+BEERS: Een boek vol ongereefde avonturen

08:00

Twintig jaar zeilhistorie in een boek. Prominente zeilers, jachtbouwers en jachten passeren de revue in het boek BOATS+BEERS van Hanneke Beers. Niet alleen mooi om in te bladeren, maar vooral een leesboek met aangrijpende zeilverhalen die je vanaf de eerste pagina aan boord trekken.

Heerema

Pieter Heerema en de auteur Hanneke Beers

Het eerste exemplaar van BOATS+BEERS werd vorige week uitgereikt bij de KNZ&RV in Muiden aan niemand minder dan Vendée Globe-zeiler Pieter Heerema. Nog geen twee jaar na de finish van zijn wedstrijd rond de wereld staat hij opnieuw glunderend op het podium, Dit keer zonder tulpen het publiek in te gooien en chaos in de orde van het Franse offshore zeilen te brengen. Nee, dit keer met het boek in zijn hand, waarin hij zelf uitgebreid zijn verhaal doet aan de auteur zelf. Heerema: “Ik ben stukken in mezelf tegengekomen waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Ik kan dit niet uitleggen.”

Van J-klasses tot hallucinaties op de oceaan

Vele aspecten van de zeilsport komen aan bod in het boek. Zo wordt J-klasse Rainbow beschreven, die de degens kruist met 4 andere J-klassers. Ook het hartverscheurende avontuur dat Beers met Hans Bouscholte beleefde tijdens zijn Atlantische oversteek met een open catamaran komt uitgebreid aan bod, net als wedstrijd van de enorme tweemastschoener Athos op de Superyacht Cup Palma en nog veel meer.

Het boek is in gelimiteerde oplage online te bestellen op Boatsbeers.nl en verkrijgbaar via een aantal gerenommeerde watersportwinkels.

Tags: Last modified: 23 april 2021
Sluiten