Bestemmingen

Dromen bij de plank

10:20

Aan de muur van onze redactieruimte hangen al even de geprinte pagina’s van deze vakantiespecial. ‘De plank’, zoals wij het overzicht noemen, heeft een buitengewone aantrekkingskracht. Met regelmaat staan we weg te dromen bij de dertig bestemmingen, die allemaal in Europa liggen en op eigen kiel of met het vliegtuig bereikbaar zijn.

Dromen bij de plank“Als je dit ziet, krijg je toch zin,’’ zegt eindredacteur Ietje, die het deze zomer dicht bij huis zoekt en de Grevelingen gaat ontdekken. Op Ben Rutte, die deze special mede samenstelde, oefent Lanildut in Bretagne een bijzondere aantrekkingskracht uit. “Ik zie me er al binnenvaren en ruik de mosselbanken. Met een wit wijntje als beloning na de spannende entree. En daarna een lange wandeling om vers stokbrood te halen.”

Art director Ingeborg kan bijna niet kiezen. De Azoren, Douarnenez, Scandinavië, Istanbul? “Maar als ik er toch één moet kiezen, dan wordt het Vlieland. Daar heb ik heerlijke familievakanties gehad. Als kind met je buik op de steiger krabbetjes vangen en als tiener naar Disco De Stoep. In mijn studententijd heb ik er een vakantiebaantje gehad. Toch maar eens kijken wanneer Into the Great Wide Open is.”

Redactie-assistente Iris ziet zich wel over de Dart River in het Zuid-Engelse Devon varen. Redactielid Eric is geïnspireerd door het artikel over het ruim 144 eilanden rijke nationaal park Kornaten. “Kroatië staat al enkele jaren op mijn lijstje.” Redacteur Marinus wordt geprikkeld door de reportage over het Noorse Perleporten. “Geen kade, maar een onverzettelijk stuk steen. Ik zie mijn eigen boot al (netjes aangelijnd) aan de rotsen liggen. Of de Zweedse scheren. Met helder, diep water onder de kiel en tegelijkertijd de beschutting van de rotsen.”

Istanbul lokt web-redacteur Stijn. “De bedrijvigheid van vissersbootjes, veerboten en vrachtvaart, op de Bosporus is het nooit stil. Voor de rust moet u niet naar Istanbul. De Europees-Aziatische stad leeft, 24/7.” Droomt u al over deze zomer? Onafhankelijk of u nu zeilt om te reizen of reist om te zeilen, wij hopen dat u met deze special een paar droombestemmingen aan uw lijstje kunt toevoegen.

 

Tags: , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten