Bestemmingen

Zeil naar Londen met een Global Challenge-racer

21:07

De Theems in Londen opvaren en in de verte de Tower Bridge zien opdoemen is een onvergetelijke ervaring. De boot vervolgens naast die wereldberoemde brug aan te leggen in een misschien wel net zo beroemde jachthaven, het St Katherine Dock, maakt het plaatje helemaal compleet. Zeilcentrum Demarage in Dinteloord biedt  de mogelijkheid om dat mee te maken. Niet op een standaard zeilboot, maar op een 67-voets racer, gebouwd voor de Global Ocean Challenge.

67-voets racer

Mariflex Challenge

De MariFlex Challenge werd gebouwd voor niet zomaar een race.  De Global Ocean Challenge is een zeilrace rond de wereld, opgezet door zeiler en avonturier Chay Blyth in 1989. De race werd gezeild in stalen, one-design wedstrijdjachten en ging rond de wereld, maar tegen de heersende winden in. Dit maakte het een erg zware race. De MariFlex Challenge is dan ook geen boot die zomaar blijft liggen bij slecht weer, maar een die op comfortabele manier de zee trotseert. In de boot zit inmiddels een volledig, comfortabel interieur wat een reis naar Engeland des te plezieriger maakt.

Magische tour naar Londen

Voor de avontuurlijke zeiler heeft Zeilcentrum Demarage een reis naar London samengesteld. Vanuit Dinteloord gaat de eerste etappe naar Vlissingen, vervolgens naar Oostende en via Ramsgate en Queensborough naar het St. Katharine Dock in hartje Londen. Niet te vergeten: er gaat een kok mee aan boord. Met eten aan boord, verzorgd door een heuse kok en de mogelijkheid om ook mee terug te varen.  Vragen? Mail naar info@demarage.nl of kijk op demarage.nl.

Lees ook:

 

Tags: , , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten