Nieuws

Sotto Voce snel in Rolex Cup

De Nederlander Arien van Vemde heeft met zijn jacht Sotto Voce de kortebaanraces van de Rolex Cup weten te winnen. Voor de Italiaanse kust was hij over drie wedstrijden onder andere Wally's als Magic Carpet en Virtuelle te snel af...

14:44


De Nederlander Arien van Vemde heeft met zijn jacht Sotto Voce de kortebaanraces van de Rolex Cup weten te winnen. Voor de Italiaanse kust was hij over drie wedstrijden onder andere Wally’s als Magic Carpet en Virtuelle te snel af.

De Rolex Cup trekt ieder jaar weer ‘s werelds grootste, snelste, maar vooral ook duurste jachten naar de baai van St. Tropez. Dit jaar nemen aan de races een recordaantal van 195 schepen deel.
Sotto Voce, een Judel/Vrolijk ontwerp van 62 voet, deed het goed in de zeer lichte weersomstandigheden. Met een klinkende serie van 1-1-5 was ze beduidend sneller dan Idea en My Song. Van Vemde won er een Rolex-horloge mee.

Gisteren startte de vloot voor een race over 243 mijl, de Giraglia-race. De wedstrijdbaan leidt de deelnemers vanaf St. Tropez, via het eiland Levante en de rots Giraglia, naar Genua. Naar verwachting komen de eerste deelnemers zaterdagnacht in het Italiaanse aan.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten