Actueel

Heiner verovert zilver tijdens WK Finn

08:52

Nicholas Heiner is tweede geworden tijdens de Finn Gold Cup. De final race en de medalrace werden op zaterdag 21 december gezeild. Het WK Finn vond de afgelopen dagen plaats in baai Port Phillip in Melbourne. Josh Junior (NZL) is wereldkampioen geworden en Hongaar Zsombor Berecz pakte de bronzen medaille.

Eerder schreven we al dat Heiner (30) goede hoop had op een podiumplek. Zijn verwachting heeft hij waargemaakt. In totaal werden er elf wedstrijden gezeild, verdeeld over vijf dagen. Oorspronkelijk zouden er woensdag 18 december ook races worden gevaren, maar vanwege de matige wind gingen die niet door.

Geslaagde medalrace

De totale vloot bestond uit zestig deelnemers, maar de medalrace werd uitsluitend door de beste tien uitgevochten. Deze wist Heiner als derde te finishen. Uiteindelijk hebben zijn prestaties bij elkaar opgeteld ervoor gezorgd dat hij als twee eindigde in het overall klassement. Gefeliciteerd en op naar de Olympische Spelen in Tokio!