X-41 One Design

09:45

Conclusie

We kunnen kort zijn. De X-41 OD lijkt ons een uitstekend presterend, goed geconstrueerd zeiljacht dat weliswaar voor een eenheidsklasse gebouwd is, maar ook bij sportieve toerzeilers in de smaak zal vallen.

De boot is zeker niet goedkoop, maar dan heb je wel een snel, opvallend gemakkelijk te hanteren jacht. Door de koolstof mast, giek en stuurwiel en een diepstekende loden ballastbulb is de boot opvallend stijf en kan hij ook als het een beetje door waait, veel zeil blijven voeren.

Specificaties

Titel
Perfecter dan zijn voorganger
NummerJaargang
082007
Merklogo
MerkType
X-41 One Designonbekend
Testomstandigheden
IJmeer, Wind 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
X-Yacht Design GroupX-Yacht Denemarken
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
X-Yachts HollandEscape Sailing Yachts
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.3510.69
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.64
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Kimkiel2.50
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend6.42730onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
100.89Geen
IJPE
17.104.9116.255.50
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
VolvoD2-4040Saildrive, tweeblads Flex-o-fold schroef
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
90115onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1310onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
264000Vaarklaar320000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de standaardprijs rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In de ‘prijs vanaf’ is meegerekend: ‘german mainsheet system’, walstroom en accula- der (25A), gelaccu’s, enkellijnsreefsysteem, spectra vallen, ‘rod-rigging’, ‘Magic Wheel achterstagspanner, koolstof mast, giek en stuurwiel, 6 Harken lieren, Ronstan en Harken beslag, Loden T-kiel met 2,50 meter diepgang.

In de standaardluxeprijs is extra berekend: onderwaterschipbehandeling, inclusief vijf jaar garantie, wedstrijdpakket (koolstof spiboom, vallen, schoten, blokken, wegneembare buiskap, demontabele ankerbak, inclusief ankerlier, ketting en anker, kastenwanden aan stuurboord en bakboord, isotherm compressor met accumulator, Ebensprächer verwarming D5 met vier uitgangen, profurl rolfokinstallatie met de trommel benedendeks, GOPS/Plotter, marifoon met antenne en aansluiting, log en dieptemeter, windset, ST6001 stuurautomaat, grootzeil en genua (dracon), transport naar Nederland, optuigen/vaarklaar maken..

Last modified: 8 april 2011
Sluiten