Winner 10.10

09:57

Conclusie

De Winner 10.10 is een zorgvuldig gebouwd, uitstekend zeilend jacht. Het is in de negentien jaar van het bestaan afdoende bewezen dat ze op deze werf jachten kunnen bouwen. De Winner 10.10 is evenals de twee zussen, een boot die deugt.

Toch blijven we met een lichtelijk ambivalent gevoel achter. De redenen zijn van tweeërlei aard. In de eerste plaats missen we vernieuwing. Weliswaar is de romp gemoderniseerd, maar aanblik, uitstraling en interieurindeling zijn nauwelijks veranderd. Het is of de tijd heeft stilgestaan. Dat is iets anders dan ‘tijdloos’. Dat laatste betekent letterlijk ‘niet aan tijd gebonden’ en dan moet iets zó bijzonder en uitontwikkeld zijn, dat noch de vorm, noch de functie onderhevig is aan veroudering. Dat is het geval met enkele gebruiksvoorwerpen als een kurkentrekker of een paperclip, misschien ook een Citroen DS, maar in de botenwereld zou ik geen enkel type kunnen noemen. We kennen natuurlijk wel klassieke jachten; die zijn uitdrukkelijk niet tijdloos, maar een pronkstuk van hun tijd. Aan die criteria voldoen de Winners niet.

In de tweede plaats de prijs. De boot is uitstekend gebouwd en dan mag hij natuurlijk wel wat meer kosten dan een gewone productieboot. Maar rondom deze lengte zijn alleen een enkele Amerikaan en Scandinaviër duurder. Daarbij komt dat de Winner 10.10 voor de standaardprijs nogal kaal wordt geleverd. Een rolreefinrichting voor de fok, een elektrische ankerlier, een douche, een koelunit, een kompas, een vaste giekneerhouder en nog vele andere uitrustingsstukken zijn hier opties, die veelal bij andere boten als standaard worden geleverd.

Specificaties

Titel
Nakomer van de familie
NummerJaargang
122005
Merklogo
Winner Jachten
MerkType
Winner 10.10onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Cees van Tongerenonbekend
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Winner Jachten bvonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.148.70
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.25
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.80
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.40 / 1.954.31600onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
66Grootzeil, fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3YM20Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
522*75onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
Optie1 / 2onbekend6
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
107500Vaarklaar129750onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur met een schip in deze lengte onder de basisprijs rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De extra’s boven de ‘prijs vanaf’ zijn de volgende: gesloten achterkajuit, verwarming, koelbox, performance beslag van Lewmar, kussen voor tweepersoonsbed in de voorpiek, boiler, warm en koud water, douche, rolreefinrichting voor de genua, tridata van Raymarine, windset, autopilot, GPS, marifoon, walstroomaansluiting, acculader, rvs ankerrol, elektrische ankerlier, uithouder voor de helmstok, middenbolders, buiskap, stuurkompas, giekneerhouder en radarreflector.

Last modified: 23 december 2011
Sluiten