Titan 910

12:32

Conclusie

De Titan 910 is een goed ontworpen, goed zeilende en stevig geconstrueerde boot. Aan de buitenkant is hij uitstekend afgewerkt. Het beslag is keurig gemonteerd en uitgelijnd, maar de dekuitrusting is minimaal. De salon met zijn ruimbemeten banken en goede kussens spreekt ons aan.

Hedendaagse standaardvoorzieningen als een douche, warm water en een koelelement in de koelbox zijn optioneel. De poging tot isolatie van de motor is prijzenswaardig, maar het resultaat blijkt nihil. De havenaccommodatie zoals de hutten in de voorpiek en het achteronder zijn krap bemeten.

En daar zit een anachronisme; de sfeer en de voorzieningen onderdeks ademen de geest van eenvoud, eigen aan de zelfbouw hechthouten multiknikspanten uit de jaren zeventig en tachtig. Er zijn onzes inziens maar weinig zeilers die daarnaar terugverlangen.

Tenslotte de prijs. Uiteraard hebt u daarvoor een stevig gebouwd hechthouten schip van goede kwaliteit, waarop u tijdens de bouw nog invloed uit kunt oefenen. Voor dit bedrag koopt u echter ook een twee meter langer, volledig uitgerust product van een moderne bootfabriek. Dat ligt niet aan de materiaalkosten, verzekert men ons, maar aan het aantal manuren dat voor de constructie en afwerking van de boot nodig is. Als dat waar is, lijkt ons voor de jachtbouw in hechthout weinig toekomst meer.

Specificaties

Titel
Een traditie voortgezet
NummerJaargang
082003
Merklogo
MerkType
Titan 910onbekend
Testomstandigheden
Wolderwijd, Wind NO 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Satellite Yacht Design/ Kees van de StadtJachtwerf Van Workum
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Titan Yachts / Cabra Yachtingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.108.20
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.12
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.60
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend3.1125013.56
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
onbekendGrootzeil, fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar1GM109.1onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
5085onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekendonbekendonbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
129500onbekend150000onbekend
Specificatietoelichting

De standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. Hierin zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs standaard aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. Hier zijn de volgende extra’s berekend: 2-cilinder motor, buiskap, zeilhuik, rolreefinrichting fok, GPS, marifoon + antenne, verwarming, ankerbeslag met rol, anker, ketting en lijn, windset, koelboxelement, boiler + warmwater kombuis, douche in natte cel + afvoerpomp, walaansluiting en acculader, extra service accu, starre giekneerhouder, genuarails, genualieren op kuiprand, lazyjacks, 3 blads klapschroef.

Boouuwwppakket. De Titan 910 kan als bouwpakket worden geleverd. Romp en schotten zijn dan compleet en u kunt de boot zelf afbouwen en schilderen. De werf levert afzonderlijke pakketten voor motor, beslag, tuigage, elektra, sanitair en zeilen. Afbouwpakketten totaal: €84.675

Last modified: 27 maart 2011
Sluiten