T-34

21:10

Conclusie

De als toer-wedstrijdjacht gepresenteerde T-34 neigt meer naar de wedstrijd- dan naar de toerkant. Dat is niet erg, want de toereigenschappen zijn ook ruimschoots aanwezig. Dat de T-34 goed zeilt, staat buiten kijf. De diepstekende kiel en het hoog-aspect lichtgewicht spaderoer doen hun werk uitstekend. Het onderwaterschip is goed ontworpen en aan zeiloppervlak heeft de T-34 geen gebrek.
Met uitzondering van een enkele schavielende schoot is de dekindeling praktisch. Het tuig en beslag is van goede kwaliteit. De bakskist heeft een neopreen rand nodig om waterdicht afgesloten te kunnen worden.
De kombuis heeft weinig bergruimte en laat koken onder helling helaas niet toe. Dat kan beter. De navigatiehoek kent voor- en tegenstanders en de natte cel is uitstekend. Beide hutten zijn ruim en comfortabel. Het interieur is mooi, licht, goed afgewerkt en voor een 33-voeter behoorlijk ruim. Ondanks het vlakke onderwaterschip is er benedendeks een stahoogte van 1,81 meter.
de aanwezige ruimte in de boot is grotendeels ingenomen door de techniek aan boord. Door de gewichten rond de kiel te centreren is er in de punt en in het achterschip nog bergruimte over. We zijn blij dat de werf daarin heeft gekozen voor de zeileigenschappen in plaats van comfort. De T-34 is een relatief vriendelijk geprijsd, goed zeilend wedstrijdjacht, voorzien van een gezonde dosis toerkarakter.

Specificaties

Titel
Renpaard met stijl
NummerJaargang
092012
Merklogo
MerkType
T-YachtsT-34
Testomstandigheden
IJsselmeer, wind 4 Bft
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Studio LostuzziVia Corpo Volontario di Liberazione
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
iNauticaonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend8.84
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.30
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.20
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend3.7135015.70
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
67onbekend
IJPE
13.453.9012.984.80
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
YanmarSD 2020onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
53122onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
Handdouche246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
130662onbekend171022+31%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die wij (nagenoeg) onmisbaar achten of waarvan wij zeer waarschijnlijk achten dat u deze zult aanschaffen. De T-34 is standaard vrij compleet uitgerust. In de standaardluxeprijs zijn berekend: regatta dekbeslag, regatta lopend want, voetsteunen kuipvloer, fokroller, aluminium spinnakerboom, antifouling, flex-o-fold schroef, webasto 3900 verwarming, geluidsinstallatie, walstroomaansluiting met boiler en raymarine-elektronicapakket.

Last modified: 31 augustus 2012
Sluiten