Stila 44

14:24

Conclusie

De Stila 44 is een mooi gelijnd, luxueus toerjacht dat van alle gemakken is voorzien en fraai is afgewerkt. De zeileigenschappen zijn voor een zuiver toerjacht niet slecht, hoewel wij er nog wel wat zeil bij zouden willen hebben. Voor aandewindse koersen zou dat een lichtweergenua kunnen zijn (de schootvoering is al voorbereid) en voor de ruime koersen een spin- of gennaker (ook voorbereid).

De boot is goed doordacht, met oog voor detail en met liefde gemaakt. Kwalitatief nestelt de Stila 44 zich tussen de topjachten in deze lengtemaat. De Stila is een zuiver toerjacht dat getekend en gebouwd is voor lange reizen. Prijstechnisch moeten we de Stila met die categorie vergelijken. De boten van de grote botenfabrieken, zoals de Bavaria Vision 44, de Impression 434 (Elan) en de Jeanneau Sun Odyssy 45 DS, zijn anderhalf tot een kleine twee ton goedkoper. Een tussengroep met ondermeer de Hunter 45 en de Alures 44 volgt met prijzen tussen de tweeëneenhalve en drie ton. De Dehler 44 en de Wauquiez 40 PS naderen de Stila tot een halve ton. De Sabre 426 is ongeveer gelijk geprijsd. Voor de Najad 44 en de Hallberg Rassy 44 telt u ruim een ton meer. Voor deze kwaliteit is de Stila 44 niet te hoog geprijsd.

Specificaties

Titel
Scandinavische kwaliteit, Italiaanse styling
NummerJaargang
092007
Merklogo
MerkType
Stila 44onbekend
Testomstandigheden
Markermeer, Wind 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
René van der velden & Piet van OossanenAndrzej Arminiski
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Sea Styleonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
13.2811.00
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.98
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.95
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
2.2510.53600onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
88onbekend
IJPE
16.354.7316.005.37
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo Pentaonbekend55Varifold drieblads klapschroef
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
16036085
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1368
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
365000Vaarklaar435000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de standaardprijs rekent. Vaak zijn de toe- voegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De boot wordt standaard geleverd met een drieblads klapschroef (Varivold), een windset, log- en dieptemeter, een elektrisch toilet (Tecma), een elektrische ankerlier (Muier VC2200 met ketting en Delta anker), buiskap en kuiptent, een combinatie van lader, omvormer en walaansluiting (Mastervolt), een koelbox, een spinnakeruitrusting met boom aan de mast en extra lieren in de kuip, transport naar Nederland en vaarklaar maken.

Bij de standaardluxeprijs zijn extra in rekening gebracht: teakdek, teakhouten sierlijst, teakhouten potdeksel, teakhouten kuiprand, zeilen, boegschroef, navigatieapparatuur, verwarming, een weerstation, een zespersoons reddingsvlot en davits voor de bijboot.

Last modified: 8 april 2011
Sluiten