Solaris one 48

03:07

Conclusie

De Solaris One 48 is een elegant stijlvol jacht dat opvalt zonder schreeuwerig te zijn. De prestaties zijn zeer goed en de boot is ook met weinig mensen prima te varen. De Serigi-werf houdt er andere standaarden op na dan de meeste werven. Dat is terug te zien in de constructie en ook in de prijs. De meerwaarde heeft de werf in een algemene kwaliteitsverhoging gestopt, van epoxy laminaat tot industriele pompen en rvs afsluiters. Een concept dat we niet eerder hebben gezien in seriegebouwde jachten, maar dat ons wel aanstaat. Tegelijkertijd is het op een jacht van dergelijk niveau en prijs moeilijk om details over het hoofd te zien. Met uitzondering van het ietwat onhandig uitklapbare ankerbeslag en een paar slecht uitgelijnde stoppers, was aan dek alles piekfijn in orde.

Op het interieur hebben we meer commentaar. De houvast voor de navigatiezit kan beter en de gasinstallatie moet netter worden uitgevoerd. De constructie is echter goed, de kombuis groot en er is veel opbergruimte. De ventilatiemogelijkheden zijn goed, de mogelijkheid om bijna elke vierkante centimeter van de romp te kunnen inspecteren vinden we fantastisch en de afwatering is nagenoeg perfect uitgevoerd.

Specificaties

Titel
Investeren in kwaliteit
NummerJaargang
102012
Merklogo
MerkType
SolarisOne 48
Testomstandigheden
Noordzee, Wind 4 Bft
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Bill TrippSerigi Auileia, Italie
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Messink Yachtingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend13.38
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend4.50
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.40 / 2.60 / 2.80
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend12.8450023.98
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
144onbekend
IJPE
20.205.7020.236.99
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD2 55 S/SR55onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
300500onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
2367
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
583100onbekend642600+10%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die wij (nagenoeg) onmisbaar achten of waarvan wij zeer waarschijnlijk achten dat u deze zult aanschaffen. In de standaardluxeprijs zijn berekend: antifouling, inclusief epoxyprimer, webasto kachel, flex-o-fold klapschroef, buiskap, kuiptafel, gennakeruitrusting, raymarine elektronicapakket met o.a. p70 stuurautomaat, opleverpakket, inclusief tewaterlating, volle tanks en transport van italië naar nederland. Alle luiken zijn verzonken, lijnen
lopen onderdeks.

Last modified: 24 september 2012
Sluiten